Jak vyřešit prostup zemniciho drátu skrz sokl?
RichieNa:
Parta, která mi dělá základy dala do pasů zemnící pásek, na něj pomocí svorek zemnici dráty a ty natreli gumoasfaltem a zalili do betonu, což je předpokládám v pořádku ...
Poté na základové pasy vyzdili 2 řady ztraceného bednění a dráty, které lezou z pasů protáhli skrz ZB a zalili do betonu.
Nyní šalují desku a chtějí dráty vyvést ven skrz XPS polystyren (který slouží jako bednění desky). Na dotaz jak bude ošetřen drát, na který má být napojeny hromosvod a který nyní povede skrz hořlavý polystyren mi bylo naznačeno, že prostup drátu bude zahrnut zeminou a až bude někdo napojovat hromosvod, tak nebude vidět jak je vyřešený prostup skrz XPS. Tedy trochu řešení "co oči nevidí, to srdce nebolí"
Jak tuto situaci řešit? Bourat nic nechci, v okolí je několik RD, které jsou vyšší (můj bude bungalov) a zemnící pásek je v celých základech. Je nějaká vhodná trubka, nebo chránička, ve které by drát mohl jít skrz sokl?
Jan Hájek:
No a co máte v projektové dokumentaci?
Ulmicna:
Bohužel PD není v tomto moc konkrétní a je v ní pouze, že při betonazi základových pasu bude po obvodu uložen zemnici pásek ve výšce 100mm nad dnem výkopu.
Projektant od toho dává ruce pryč s tím, že projekt elektro není součástí PD a tím pádem to není jeho starost...
Ulmicna:
Reálně je to nyní nějak takto.
Tomáš Buři:
Existují na to průchodky, budete asi chtít, aby to bylo i vodotěsné ... dá se to i vygooglit, ale řešte to s projektantem elektro, asi nebudete chtít jenom tenhle prostup, budete řešit celou stavbu, to asi z googlu nedáte. Zjistěte si kdo to bude revidovat a konzultujte s ním. Pokud nikoho nemáte, je nejvyšší čas shánět.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana