Co vše předcházelo zrušení STN 34 1398 pro ESE?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:

Na Slovensku byla kdysi vytvořena technická norma pro instalaci aktivních hromosvodů. Po určité době se tato norma označila za neplatnou a byla zrušena. Za jakých okolností došlo ke zrušení tohoto předpisu? Víme, že podobně jako v Česku se setkaly dvě skupiny. Příznivci ESE, obchodníci a distributoři s technickou opozicí. Mezitím, co první skupina apelovala především na vydané certifikáty, druhá dokazovala nedostatky přímo v technické rovině. V tomto technickém diskusním vlákně se brzy objeví podrobnosti, které vedly k následnému zrušení STN 34 1398 ...

Miroslav Revús:
Pre zvedavých a nedočkavých:

https://appo.sk/popis-procesu-zrusenia-stn-34-1398-2014-aktivne-bleskozvody/

Jan Alin:
Mě by zajímalo jak je to s legálností aktiváků postavených v době platnosti normy a jak to budou do budoucna posuzovat pojišťovny.

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  13.04.2020, 13:58

Mě by zajímalo jak je to s legálností aktiváků postavených v době platnosti normy a jak to budou do budoucna posuzovat pojišťovny.

No, vzhledem k tomu, že jsem ještě nezažil instalaci aktiváku v souladu s normou na kterou se odvolával, tak to mají pojišťovny dost jednoduché.
Ono to instalovat ani podle těch norem nejde, je to točení v kruhu.

Miroslav Revús:
Citace: Jan Alin  13.04.2020, 13:58

Mě by zajímalo jak je to s legálností aktiváků postavených v době platnosti normy.

Je to rovnaké, ako pri 34 1390. Postavené počas platnosti ostávajú v prevádzke, revidujú sa podľa zrušenej normy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana