Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« kdy: 04.04.2020, 11:20 » |
|
Představme si falcovanou plechovou krytinu, ze které kouká 1,5m vysoký výdech VZT jednotky. Na střeše je instalována neizolovaná jímací soustava (vrchní jímací soustava spojená s plechovou krytinou, která je ve všech styčných plochách propojena falcem a nýtováním dle doporučení ČSN). Doporučujete propojení výdechu natvrdo s jímací soustavou a nebo i přes to, že je komín "obložen" plechovou krytinou, tento opatřit oddáleným jímačem? V objektu pak výdech napojit vodičem CY6mm2 zž na MET?
Jaké řešení by bylo lepší? Jistě někteří z vás budou navrhovat HVI. Ano, ale zde HVI nepřichází v úvahu. Berme to tak, že je situace neměnná a je tak jak jsem ji výše popsal.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.04.2020, 08:43 » |
|
Dat na potu i mezikus
Na co že se má dát ten mezikus?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 05.04.2020, 10:17 » |
|
Dat na potu i mezikusi
Mělo asi být: Dát na potrubí mezikusPočkej až se ozvou vzduchaři co si to vymýšlíš za (ženskoorgánovi ny)....
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.04.2020, 13:01 » |
|
Jooo, už vidím, jak to někdo dělá :-D :-D Ale jasně. Technická zpráva a výkres toto bude obsahovat jako požadavek, a jak s tím naloží borci při realizaci, to už bude jejich běh :-)
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.04.2020, 13:12 » |
|
Já Víťu pochopil tak, že by se nahradil kus potrubí z nerezu, za díl z nevodivého materiálu. To bych možná viděl i jako reálné. ...... Doporučujete propojení výdechu natvrdo s jímací soustavou a nebo i přes to, že je komín "obložen" plechovou krytinou, tento opatřit oddáleným jímačem? V objektu pak výdech napojit vodičem CY6mm2 zž na MET?
Pokud by došlo k oddělení vodivých částí, viděl bych asi 6mm2 jako dostačující. Ale pokud ne, přijde mi to vzhledem k možnému bleskovému proudu jako nitka. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 06.04.2020, 07:35 » |
|
No možno pan Horský postupne dodá viac info o rozložení bleskového prúdu a vnútornom situovaní jednotky VZT
Nedodá
|
|
|
|
|
|
Jan Hájek

Prostě .... HÁJEK!
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 06.04.2020, 13:35 » |
|
Myslím, že řešení od Vítka, nebo Zdeňka jsou adekvátní. Nicméně pokud není určena LPL, nebude jasné, na jakou vzdálenost vytvořit izolaci. Doplněním oddáleného jímače se dle mého názoru nic nezkaz a situace bude lepší než dělat z trubky náhodný jímač.
Asi se nic nezkazí, ale pokud nebude jasná dostatečná vzdálenost, stačí jedna otázka a bude projektant vypadat jako trouba.
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 06.04.2020, 14:16 » |
|
A nebude lepší, než dělat díru do střešní krytiny provést ten výdech z plastu?
Jj, zkusím to projektantovi VZT z dostatečné dálky doporučit :-)
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 06.04.2020, 18:28 » |
|
Někde by to stačit nemuselo. Právě jsem se vrátil z jednoho objektu, něco na způsob školícího střediska. A připadal jsem si jak na návštěvě dalekého ostrova.  S rouškou jsem tam byl sám a asi i za exota, docela početná parta vzájemně cizích lidí se tam různě promotává a veselí  , (svoje podezření co je za tím si nechám pro sebe ..) a je jim evidentně jedno, co se odehrává za plotem  . Naštěstí jsem s nimi nepotřeboval být kontaktu, udělal si svoje a odjel.
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 06.04.2020, 19:12 » |
|
Že by počátek "řízeného promořování"?  Já neustále žasnu. Laxnost některých lidí mě neskutečně vytáčí.
|
|
|
|