Proč Mosaic ztrácí spojení s Foxtrotem v gigabit LAN na které běží streamování?
Aleš Kulhánek:
Pokud streamuji v domácí kabelové LAN, v Mosaicu se trochu zvýší pingy na připojený Foxtrot 1, ale každých pár vteřin ztratí konektivitu úplně. Ostatní prvky sítě včetně streamujícího serveru jsou dostupné i pingované bez problémů. Je Foxtrot nějak "zdrženlivý" při prosazování se na trochu zatížené síti?
Milan Bydžovský:
Foxtrot/Mosaic sám o sobě prioritu doručení neurčuje. Ta je dána QoS na jednotlivých síťových prvcích. Popravdě bych, ale na gigabitové síti takový problém nečekal.
Obecně platí, že Mosaic používá ke komunikaci UDP protokol na portu 61682 (s výjimkou Foxtrot řady 2xxx, která používá TCP). UDP protokol nezaručuje doručení zpráv a tak pokud síťový prvek usoudí, že nemá kapacitu a paket zahodí, musí se o opakování postarat Mosaic. Rychlost a počet opakování lze v prostředí nastavit.
Pro tento aktuální případ bych zkusil nastavit timeout na minimum (1000ms) a počet opakování 5x nebo i více (pokud by nepomohlo).
Aleš Kulhánek:
QoS mě nenapadlo, ale když jsem to teď prověřil, tak na routeru mám jen limity pro vyjmenované specifické endpointy a Foxtrot určitě ne. Zkusil jsem i navýšit ta opakování a změna nenastala. Síťové pingy jsou jeden <10ms a další timeout, v Mosaicu stihne probliknout tak pětkrát číslo kolem 100ms, pak se ukazatel zastaví a za chvíli naskočí cca. 2000ms.
Hm, je to nepříjemné, ale zatím ne kritické, budu to sledovat a kdybych na něco přišel, tak napíšu.
Petr Liskar:
Citace: Aleš Kulhánek 23.03.2020, 21:08
QoS mě nenapadlo, ale když jsem to teď prověřil, tak na routeru mám jen limity pro vyjmenované specifické endpointy a Foxtrot určitě ne. Zkusil jsem i navýšit ta opakování a změna nenastala. Síťové pingy jsou jeden <10ms a další timeout, v Mosaicu stihne probliknout tak pětkrát číslo kolem 100ms, pak se ukazatel zastaví a za chvíli naskočí cca. 2000ms.
Hm, je to nepříjemné, ale zatím ne kritické, budu to sledovat a kdybych na něco přišel, tak napíšu.
Zkuste napsat výrobce a typové označení switche, který používáte.
Foxtrot máte na stejné vlaně, na které běží i ten streaming?
Martin Kurka:
Jednou jsme také těžce bojovali v síti s rozdílným traficcem s koktající komunikací automatu, kdy po zapnutí kamery začaly problémy. Nakonec se ukázalo, že byl na vině patch kabel od automatu. Byl nekvalitně nakrimplovaný (zdeformovaný konektor) a způsoboval spoustu chyb v paketech, kteréžto chyby se projevily až při spuštění silného trafficu na switchi. V zásuvkách testeru celistvosti kabelu se neprojevila závada, protože na rozdíl od opotřebované zásuvky automatu zásuvka testeru byla málo používaná a deformaci plastu konektoru zvládla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana