Proč Mosaic ztrácí spojení s Foxtrotem v gigabit LAN na které běží streamování?

<< < (2/2)

Aleš Kulhánek:
VLANy jsem popravdě nikdy nenastavoval, obávám se, že můj router to ani neumí. Je to teda ASUS AC68U, no jsou vlastně dva v mesh síti spojené metalikou. A na cestě mezi nima je jeden nekonfigurovat elný low-cost Cisco switch.
Jenže jak říkám, ze stejného mesh-node a stejného desktopu bez zadrhávání funguje současně se streamováním i mnohem náročnější komunikace se serverem, který na stejném Mesh masteru jako je Foxtrot. Kabel jsem zkusil i když Fox  je napojen asi nejlepším kabelem co mám :-)
Fakt je, že mi nějak degradovala bezdrátová síť a trpí nestabilitami, ale na metalické části se to (aspoň u jiných zařízení) nijak neprojevuje.

Petr Liskar:
Stejně jako má elektroinstala ce svá pravidla, mají svá pravidla i počítačové sítě a aplikace.
Bohužel ve Vašem případě se tomu tak nestalo a navíc máte použité síťové prvky, na nichž je diagnostika nemožná.

Z toho popisu, co jste zatím dal, mě na 99% vychází problém na L2, a to buď výkonově nedostatečné síťové prvky, nebo L2 smyčka. Podotýkám, že nějaký prvek má v označení slovíčko "gigabit",  ještě neznamená, že to skutečně dokáže přenést. Zde to ukazuje na to, že prvek při vysokém síťovém provozu zahazuje zapamatované MAC adresy.

Jako workaround můžete vyzkoušet to, že ve Foxtrotu naprogramujete nějakou fake komunikaci tak, aby Foxtrot tu komunikaci pravidelně zkoušel navázat (třeba dotaz na vzdálenou proměnnou, ping apod.),  četnost jedné vteřiny bz mohla stačit.
Jako trvalé řešení je udělat tu domácí počítačovou síť pořádně.

Aleš Kulhánek:
No nezbývá než souhlasit, že jsem takovou síť nikdy nechtěl mít, ale kvůli postupnému přilepování technologií a místností k tomu "jaksi" došlo. Už mě její problémy trochu obtěžují, takže s končící rekonstrukcí domu se bude muset dostat času i na lepší topologii a konfiguraci. Díky za tipy.
...A teď nevím, jak velká ode mě bude troufalost otevřít téma podivné HTTP komunikace bloku fbHTTPRequest s Arduinem.

Aleš Kulhánek:
Abych nějak uzavřel toto téma pro případné další čtenáře, tak pomohlo odstranění toho ostudného miniswitche, který byl na backbone dvou mesh routerů. Mosaic teď i při vytížené síti sice ukazuje lehce vyšší pingy kolísající kolem 200ms, ale bez oněch dvousekundovýc h výpadků.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana