Nepomohla by dnes proti covid-19 dezinfekce UV zářením?
Václav Třetí:
Dokončení:
Obvykle sám sebe necituji, ale s ohledem, že jsem o tématu již psal v příspěvku #109 ze 14/3 tak sem přidávám:
Citace: Václav Třetí 14.03.2020, 23:29
Chybí desinfekce, ovšem kdo má ve svém "museu" horské slunce Chirana UVIR, může ho v režimu UV použít k desinfekci prostoru a předmětů. Tvrdé UV záření se používá ve zdravotnictví a farmaceutickém průmyslu pravidelně. Kdysi se používalo na opalování, to bych si dnes již nedovolil doporučit a je také potřeba chránit si oči.
Nejlepší a bezpečné použití je v místnosti bez osob, zvířat a rostlin zvenku zářič zapnout, nechat pracovat tak 1/2 hod. a před vstupem vypnout. Místnost je pak třeba vyvětrat, při provozu vzniká ještě určité množství ozonu, ten má také desinfekční vlastnosti.
P.S. Likviduje spolehlivě viry, bakterie, plísně a houby. Škodí rostlinám, zvířatům a člověku.
Takže výše uvedené by bylo vhodné dodržovat při použití všech zdrojů tvrdého záření UV k desinfekci místností a v nich uloženého materiálu. Je také dobré uvažovat, že UV záření má vliv na stárnutí některých umělých hmot a gumy.
Vojtěch Běhunčík:
V mém anglickém odkaze (2020.03.20 15:08) se mluví o UV germicidním vyzařování
"Ultraviolet germicidal irradiation as one strategy to address COVID-19 disease transmission"
viz
UVC servis
Germicidní lampa
---doplněk---
Ze svého muzea jsem vytáhl horské slunce Chirana Sirius - ještě se dá sehnat na Aukru nabo v Bazoši.
Předpokládám, že jde o přístroj, o kterém mluví Václav Třetí (2020.03.14 23:29).
Václav Třetí:
Já váš příspěvek nerozporuji, přečetl jsem si ho a pochopil, ovšem předpokládám, že zde budou tací, co si z něho mnoho nevezmou a zhruba totéž také říká MUDr. Peková.
Vojtěch Běhunčík:
To je jenom moje nechuť k videokomentářů m a videu obecně ... ;)
Kamil Novák:
Citace: Vojtěch Běhunčík 20.03.2020, 17:59
Ze svého muzea jsem vytáhl horské slunce Chirana Sirius - ještě se dá sehnat na Aukru nabo v Bazoši.
Předpokládám, že jde o přístroj, o kterém mluví Václav Třetí (2020.03.14 23:29).
Přístroj UVIR, má jak UV trubici, tak topné články produkující (IR) infračervené záření, je s plastovým krytem.
Vnitřní zapojení je takové, že IR může fungovat samostatně, ale UV ne. Jen současně s IR.
Zářiče Sirius jsou v podstatě stejné, ale novější typ, celokovové konstrukce.
Jejich použití za přítomnosti osob je podmíněno použitím ochranných brýlí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana