Na trh se dostává nový kolaborativní robot
Tým Elektrika:
Na trh se dostává nový kolaborativní robot. Technický distributor mezi své produkty nově zařadil kolaborativníh o robota HCR jihokorejské společnosti Hanwha. Kobota je možné využít v celé řadě činností a aplikací v průmyslu od balení, leštění, přes montáž, manipulaci s materiálem až po svařování, pick & place aplikace, nebo obsluhu CNC strojů. Předností nejmenších kolaborativníc h robotů Hanwha pro zatížení do ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Jiří Macháček:
V této souvislosti mne napadá, tedy když se stále omílá Průmysl 4.0, IOT, úžasná konektivita a spousta dalších digitálních modních výstřelků, proč mé děti šijí s manželkou roušky ručně pro místní nemocnici, když máme kolaborativní roboty?
Neměla by pomoc přijít od některých robotických provozů když se stále chlubí jak jsou super univerzální?
Jan Franěk:
Citace: Jiří Macháček 21.03.2020, 15:30
V této souvislosti mne napadá, ......
Neberte lidem práci v této době, kdy je to alespoň malou náplastí na současnou situaci. Nemít doma nic na práci, jsem v řiti a zákonitě mi musí hrábnout. Navíc šití roušek je velmi prospěšné a lidé alespoň cítí že je jejich práce ceněná a jsou rádi že doma nesedí jen tak.
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Jiří Macháček:
Citace: Jan Franěk 21.03.2020, 19:31
Neberte lidem práci v této době,
Cílem snažení ale není zaměstnat lidi! Jde o to se ochránit. A pokud stále posloucháme o výkonných robotech, které dokáží za minutu deset vypínačů, tak by mohly zrychlit výrobu dalších nedostatkových ochranných pomůcek.
Nebo se mi to zdá? Stále se chvástáme jak máme digitální dvojčata a jak vše propojujeme a nakonec si necháme dovézt ruským letadlem hromadu čínských hadříků. Nepřehnal jsem to? Možná jsem moc jezdil do Hannoveru :-(
Jiří_Hrubý:
Nebýt čínské pružnosti v modifikaci výrobního programu, nebylo Ruslana čím naplnit.
V této souvislosti mně pro změnu napadá otázka, zda evropa o technologiích tohoto typu jen nežvaní jak PR žádá, kdežto číňan je využívá naplno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana