Kteří výrobci vyrábí dvojnásobnou zásuvku s natočenou dutinou?

<< < (2/4) > >>

Václav Třetí:
Firma Lux je dodavatel OBI a některé jejich výrobky jsou dobré, zejména ze sortimentu nářadí. Elektroinstala ční materiál ze supermarketů tohoto typu nedoporučuji.

Peter Lovacký:
Ja v marketoch zásuvky síce tiež nenakupujem, ale iní hej a dosť
Som zistil akurát že je ich treba dosť opatrne montovať, občas treba nejakú vyhodiť, ale keď už sú v stene tak držia dlho a dobre
Pre obyčajných ľudí sú to len obyčajné zásuvky, a podľa môjho to len my v debatách ich vidíme pomaly každú inakšie
To naozaj ich dakto z vás nenamontuje keď už ju má zákazník doma kúpenú?
Že mu o tom poviete svoje to hej, to i ja
Ja len že moje skúsenosti sú také, že som sa k nim ešte nevracal preto že by horeli alebo sa sami od seba rozsypali pri normálnom používaní
A to ich montujem odkedy tu markety stoja a ani neviem čo sú to dakedy za značky

Keď dakedy opravujem rozbitú zásuvku tak tam vidím že je jedno jaká značka, tam väčšinou záleží len na náhodnom neopatrnom údere alebo na sile magora
A je jedno či doma alebo v robote

Lukáš Rotrekl:
Co mně napadá z hlavy...
Schrack - Visio 50
Obzor Zlin - Decente

Jiří Schwarz:
Citace: PetoL  23.02.2020, 07:27

...
Keď dakedy opravujem rozbitú zásuvku tak tam vidím že je jedno jaká značka, tam väčšinou záleží len na náhodnom neopatrnom údere alebo na sile magora
...

Tak to já jsem už zažil pár "vyhřátých, vypálených" zásuvek. A většinou to bylo  u výrobků, kde výrobce hodně šetřil a dal tam svorky z "plíšečků" a nevydrželo to větší proudy
A poslední dobou jsem narazil na "vadné" i značkové zásuvky, např. právě ta ABB s natočenou dutinou, když do bezšroubových spojů kutil narval lehce zoxidované, po demontáži ze staré zásuvky pomačkané Al vodiče.
Ale to není chyba zásuvky nebo výrobce

Václav Třetí:
Některé výrobky se ani nedají namontovat. Setkal jsem se zrovna s dvojzásuvkami, kde se nedaly zapojit vodiče tak, aby byl zajištěn dobrý spoj a zároveň nedošlo ke stržení závitů. Šroubky M3,5 FeZn nic moc, závit na nich sice držel, ale nebylo je v principu do čeho zašroubovat. Kontaktní ploška byla z mosazi tak slabé, že v ní bylo asi tak jeden a půl závitu, chyběl tzv. krček. Průřez 2,5 se nedal zapojit vůbec, s 1,5 se dal udělat velmi nedokonalý spoj. Možná by se to dalo zapojit laněnými vodiči.

Smutné bylo, že krytky vypadaly dobře a ani nebyly nějak zásadně ošizené, strojky nepoužitelné, když jsem tehdá zkoušel jak v nich drží vidlice, zjistil jsem, že kontakty nepruží téměř vůbec, při použití vidlice 16A (s kolíky 4,8mm) již ve stejném místě nedržela vidlice 2,5A (s kolíky 4mm). Výrobce byl nějaký polák se sídlem firmy ve Vídni. Kde to tehdá zákazník koupil netuším, snad to vyreklamoval, já jsem tehdá použil jiné zásuvky z mých "zdrojů". U takových výrobků bych se již bál požáru hned po namontování.

V jednom ze známých super-hobby marketů svého času prodávali plagiáty zásuvek a vypínačů ABB Elektro-Praga typu Clasic - ty byly také špatné, i když o trochu lepší než výše zmiňované. Podotýkám, že se nejednalo o zásuvky a vypínače vyráběné ve firmě TESLA Stropkov na Slovensku, které jsou také podobné, ale v zásadě bezproblémové.

Citace: PetoL  23.02.2020, 07:27

Som zistil akurát že je ich treba dosť opatrne montovať, občas treba nejakú vyhodiť, ale keď už sú v stene tak držia dlho a dobre

To naozaj ich dakto z vás nenamontuje keď už ju má zákazník doma kúpenú?

Mám ve zvyku montovat výrobky, ke kterým se nemusím vracet a nebo dělat práci dvakrát.

Pokud má zákazník nakoupeno něco bídného, tak mu vysvětlím, případně ukáži, co je špatně a namontuji po dohodě něco jiného. Výrobky, které jsou mírně podprůměrné a bezprostředně neohrožují, namontuji bez záruky, ovšem zákazník zaplatí případnou zvýšenou pracnost.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana