Kteří výrobci vyrábí dvojnásobnou zásuvku s natočenou dutinou?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Mám stejnou zkušenost jako kolegové. Jednou jsem přistoupil na montáž podobných zásuvek (cca 10-15let) a bylo to peklo, které znamenalo mnohem vyšší časovou náročnost a poškozené nervy. Nakonec jsem utahoval zásuvky pomocí revizního přístroje, který mi ukazoval kavalitu spojení. Stačilo jen o půl závitu větší přitažení a podložka pod šroubkem se prohla a vodiče začali vyjíždět, což znamenalo zhoršení spojení  a nutnost opětovného rozebrání spoje a nové utahování.

Od té doby na podobnou práci už nepřistoupil, protože lidem kteří ušetří pár korun na přístrojích, se opravdu těžko vysvětluje že musí zaplatit o dost více za takovou blbou práci. Pak jsem to ještě cca 3-4 x potkal během revize a nikdy z toho nevyšla smyčka aby mohla být kladná revize. Vždy to znamenalo další práci toho elektrikáře a moji opakovanou návštěvu, což jsou opět peníze.

V jíném vlákně jsem psal o zkušenosti s kvalitou strojků některých výrobců i o mizerné kvalitě kopií strojků Tango od ABB, které jsem kdysi narychlo s kolegou zakoupil v jednom BAUmarketu. Už během montáže upadávaly zemnící kolíky a plast byla taková křapka. Velmi daleko kvalitou od originálu, kterému to poškozovalo jméno.

Ne, opravdu bych tam nikoho pro přístroje neposlal.  :D

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,26095.0.html

Je to jedno ze stále se opakujících témat. A furt jsou lidé nepoučitelní  :)

Zdenek Hejčl:
Ano jsou výrobky na pohled to jde, ale po odkrytování běs a hrůza.
Tam pak stačí se ošklivě podívat na strojky a praská tělo plastu, svorky se kroutí při dotahování, dráty vysmekávají ... (zle)
Jsou to většinou zakoupené strojky majitelem a opravdu nerad je montuji jsou s nimi jen problémy, přesně jak píší kolegové.
Majitel , ,  ušetří ´´ na strojcích, ale nakonec prodělá...
Výhradně jsou to strojky z Polska, nebo ošizené plagiáty.

Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk  23.02.2020, 12:48

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,26095.0.html

Je to jedno ze stále se opakujících témat. A furt jsou lidé nepoučitelní  :)

Ano, je to téma "pořád dokola". Přesto jsem si přečetl odkaz z roku 2013 a našel jsem tam mnoho zajímavých zkušenosti.
Je to stále obraz společnosti značkové a neznačkové zboží a napodobeniny, plagiáty. Není to jen oblast zásuvek.....ně kdy i pro odborníka se zkušenostmi je problém rozeznat, zda to není opravdový šmejd.

Myslím, že velkoobchody elektro mají ve výběru kvalitnější zásuvky než OC. Montážní firma by neměla nakupovat mimo prověřený velkoobchod a neměla používat materiál od zákazníka.
Obojí je velké riziko. V některých směrech i hloupost. Tak jak o tom píšete.
Podnikáme pro, abychom vytvořili zisk. A předali práci v kvalitě obvyklé.

Před léty jsem byl překvapen, že v příhraničních oblastech hodně kvete podnikání při sestavovaní jističů, vypínačů i zásuvek. Ve stodolách vzniklo hodně malých lisoven, které lisovaly komponenty pro elektro přístroje. Na dalších lisech a linkách vyráběli "pérka" a náležitosti pro montáž těchto přístrojů. A tak většinou ženy montovaly doma v kuchyni  tyto přístroje. Byly rády, že si něco vydělají. Díval jsem se na vylisované značky, které byly často skoro k nerozeznání od originální značky. Bylo ( je) to podobné, když se určitá komunita po 70. roce u nás z Asie naučila na šicích strojích ušit zboží označené Adidas. Někdy ty zásuvky pocházejí z naší země a někdy z moc velké země tam, kde vychází slunce. Možná i těžká otázka pro velkoobchody a nákupy, zdá se zkoumá "je to nebo to není šmejd"....ale ta cena? Přitom ne vše jsou šmejdy a to je to zrádné.

František Šohajda:
Citace

Nakonec jsem utahoval zásuvky pomocí revizního přístroje, který mi ukazoval kavalitu spojení. Stačilo jen o půl závitu větší přitažení a podložka pod šroubkem se prohla a vodiče začali vyjíždět, což znamenalo zhoršení spojení  a nutnost opětovného rozebrání spoje a nové utahování.

Někdy se stane i u renomovaných výrobců že je něco špatného....Mě se to stalo i u ABB u zásuvek žlutých a oranžových pro zdravotnictví. ...Při dotahování 2,5 Cu pod šroubek se najednou ustřihnul u hlavičky...Síl u za ty roky už máte v ruce....Psal jsem ABB a ti se postavili k tomu čelem! Že si nikdo zatím nestěžoval, poslali krabičku nových šroubů z jiné série.ABB se ještě i omluvili !
Od té doby OK!!

Citace

Ve stodolách vzniklo hodně malých lisoven, které lisovaly komponenty pro elektro přístroje. Na dalších lisech a linkách vyráběli "pérka"

Já mám podobnou zkušennost ze zářivek na operčních sálech...Byli vyráběny asi někde v
garáži po revoluci...Měl a prachotěsný kryt a takové plastové západky. Po těch letech používání jsem je jednou (ty páčky) sehnal a nyní už beznadějně nic.Výrobce už roky není, výroba na zakázku by stála cenu celého svítidla...Záp adky se asi světlem pomalu rozpadli ! :-[

Lukáš Rotrekl:
Tak super, tazatel asi potřeboval vědět z čeho může vybírat, pokud chce dvojzásuvky s natočenou horní dutinou (v případě obzoru s oběma) místo toho ví, že nemá nakupovat v hobbymarketech a že sponky na zakázku na světlo na operačním sále budou dražší než celý nový světlo. Výborně kolegové, myslím, že toto je zrovna to vlákno, kvůli kterému se ti méně zúčastnění dívají na diskuze na elektrice se značným despektem. Just saying...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana