Jak vysvětlit vlastníkům domu nutnost výměny rozvodů v domě?
Viktor Maly:
Jak vysvětlit vlastníkům domu nutnost výměny rozvodů v domě z důvodu poddimenzovaný ch rozvodů a tím nemožnosti výměny bytových rozvodnic podle norem. Rozvody do rozvodnic jsou v síti TN-C se společným ochranným a středním pracovním vodičem PEN z Al v průřezu 6 mm a bez přizemnění. Pokud chce některý z vlastníků v bytě nové rozvody, tak je to v podstatě nemožné.
Rozvodak:
V případě bytového domu:
Při pravidelné revizi HDV a společných prostor vypsat závady a doporučit rekonstrukci elektroinstala ce. Tedy pokud vlastnící nechávají provádět revize. :D
U rodinných domů nejsou páky, když o to někdo nestojí.
Btw. Rekonstrukcí v bytě se nic nezkazí i když přívod nestojí za moc.
Peter Munka:
Argumentovat zlym stavom zastaranych rozvodov mozete, ale konecne slovo ma vzdy hlasovanie na schodzi vlastnikov. Pokojne mozu ignorovat aj negativnu reviznu spravu, kym budu platiit distribucke, nik ich nevypne.
Teoreticky spravca domu moze pristupit ku rekonstrukcii aj z dovodu ohrozenia bezpecnosti, bez hlasovania, ale tu zavisi na jeho odvahe a pristupe.
František Šohajda:
Nejhorší je, když na schůzi vlastníků do toho začne kondat připilý bývalý elektrikář!!
To je pak páka,přímo s hydraulikou!! ;D
Já zatím jsem vždy napsal v revizi, do ní něco jako doporučení pro majitele (vlastníky)....
Jaký je stav, jaký stav na dnešní spotřebiče by měl být!
Pak si dělejte co chcete,ale nevolejte o půl noci že něco vyhořelo!! (dance)
U RD někdy už pomalu pracovníci distribuce při výměně elektroměru napíší že doporučují vyměnit elměrák pro nebezpečnost !
Už jsem jich několik dělal (revizi) na doporučení distribuce s jejich výměnou!
Zdá se, že pár lidí na to slyší! A konají!
Jiří Schwarz:
S autech jezdíme na STK a když jsou tam vážnější závady, auto jde do šrotu...
Ale elektrickou instalaci se nejeden člověk snaží používat do poslední chvíle, dokud to "neshoří".
Bohužel, když má správce nebo provozovatel pozemní komunikace právo chtít nějaké "osvědčení o technickém stavu" od vozidla, které nechá jezdit po jeho komunikaci, proč nemá majitel objektu právo chtít nějaké "osvědčení kvality a bezpečnosti" od uživatele bytu, proč nemá právo něco takového chtít dodavatel energie?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana