Je jasné kdy a pro koho se stává technická norma závaznou?
Tým Elektrika:
Jistě jste si všimli, že pohled na tuto problematiku je u technika a právníka často hodně odlišný. Možná je to způsobeno tím, že se technik v mnohých případech hnidopišsky upíná na určitý napsaný segment. A vlastně hodně podobně nezná další právní souvislosti jako právník nezná ty souvislosti technické.
Na mnohých seminářích zaznělo z úst technických odborníků hodně pohledů jak se stavět k technické normě. A za ty roky už by elektrotechnik mohl vědět kdy normu bude dodržovat a kdy ne.
Jak je to u vás? Máte v tom jasno kdy ano a kdy ne?
Peter Lovacký:
Ja mám jasno dosť.
Pre mňa platí každá norma ktorá má dačo spoločné s prácou na EZ ktorú práve vykonávam
Teoreticky dajaká neplatí len vtedy, keď si viem vybrať jej náhradu z viacerých správnych normových postupov, ale to je furt na konkrétnu debatu
František Sichinger:
jednou mi jeden mistr dráteník řekl, že co si vymejšlím za pí..viny, že normy jsou nezávazný ( a tudíž si asi může dělat co chce). Ta nezávaznost pak končí, když se hledá článek normy do seznamu závad. (norm)
Milan Hudec:
Zezávaznění:
Předpisem vyšší právní síly, odkaz výlučný či indikativní.
Smlouvou.
Příkazem nadřízeného v PPV.
Nic složitého to na zapamatování :)
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 13.02.2020, 23:28
Zezávaznění:
Předpisem vyšší právní síly, odkaz výlučný či indikativní.
Smlouvou.
Příkazem nadřízeného v PPV.
Nic složitého to na zapamatování :)
Mne sa vidí že jak pre koho
Pre elektrikára je záväzná každá ktorá mu určuje odborné postupy a pre ostatných obyvateľov su potom záväzné iba tie čo sú v tých predpisoch vyššej právnej sily. Tak jak všetky zákony
Nemohlo by to byť tak?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana