Existuje řešení připojení olejového radiátoru namísto přímotopu?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  13.02.2020, 14:11

Zásuvka nebo ta manželka (dance)

;D ;D ;D ty seš ale kůň Milane  ;D ;D ;D   jasně že obě

Citace: PetoL  13.02.2020, 13:56

Máte vy dajakú konkrétnu predstavu? Dačo s čím by ste bol vy sám spokojný?

To není představa, ale spíš zkušenost. Z toho s čím jsem dělal častěji a tedy mám odzkoušené, považuji za TOP Berker, Logus a Jung. Za solidní standard Unica, Legrand, potom ve standardu ABB a vše ostatní. Když mluvím o TOP a solidním standardu, nepíši o jejich levnějších řadách, i když některé z nich taky nejsou zcela špatné a vyhovují běžnému standardu a užití. Kolgové jistě přidají i další výrobce, samozřejmě nedělal jsem se vším co je na trhu k mání. Zásuvky pro toto použití bych jasně volil z TOP a solidního standardu. Zcela bych se vyhnul přístrojům z BAU prodejen. Tam jsem už narazil na padělky ABB tanga, které zdaleka nedosahovaly kvalitou na originál ABB a na no-name vypínač a zásuvky, které stály okolo 40-50kč, ale nedoporučil bych je nikomu, naopak je díky zkušenostem považuji za velmi rizikové (nebezpečné)

Václav Třetí:
Jak již naznačil kol. Franěk, sazbováním ovládané přímotopy by měly být zapojené na pevný vývod. V běžném provozu osazení zásuvky nepředstavuje problém, ten by mohl vzniknou při revizi, zejména výchozí, pro přiznání přímotopného tarifu.

Miroslav Revús:
Myslim si, ze stykacom blokovane zasuvky by nemali byt v rozpore s PP distributora.

Antonín Kohoutek:
Otazka je, jak to tak ctu, zda i bojler pripojeny na sazbu d25/26 pres takovou zasuvku by prosel pres hnidopisiho revizaka :-)

Antonín Kohoutek:
Citace: Petr Trpe  12.02.2020, 17:48

K vytápění používám přímotop s vlastním okruhem. Přímotop je připojený kabelem přímé do krabice ve zdi).
Je možné nahradit přímotop olejovým radiátorem - z důvodů přepalování vzduchu přímotopem.
Všechny olejové radiatory se vyrábějí pouze na zástrčku - šlo by v tomto případě instalovat do rozvodné krabice, ze které je napájen přímotop zástrčku pro připojení olejového radiátoru?
Existuje řešení připojení olejového radiátoru namísto přímotopu?

Vubec bych si s ustrizenim vidlice nelamal hlavu, byva to i ve specifikaci pri o napsano:

https://olejove-radiatory.heureka.cz/iq-line-bee-2000w/specifikace/#section

délka napájecího kabelu : 1,2 m  s vidlicí do zásuvky, v případě montáže na svorkovnici je třeba upravit tento přívodní kabel
příkon, topná spirála : 2000W

Mimochodem, ona je EU legislativa, ze od 2018 tusim ty primotopy museji splnovat jista kriteria, jinak nesmeji byt prodavana pro pevnou instalaci :-)

Z tohoto duvodu spousta znacek predelala prodejni baleni a natiskla “jen k dotapeni jen pro dobre izolovane objekty” a treba SENCOR odebral uchyty na zed...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana