Jak se určuje pořadí fází u vedení vn?

(1/5) > >>

František Šohajda:
Nejsem odborník na vn!!(To se přiznávám předem!) ;D

V posledním měsíci nazpět, jsem si všimnul, že u  EONu pracovníci určují pořadí fází a jejich pořadí nalepují na přívodní pole do rozvoden vn.Píší L1,L2,L3 kryty vn přívodních polí.
Nebo podle skutečného posazení fází.
To nikdy neměli takto popsané! Nebyl jsem u toho, tak mě zajímá, jak se to měří-určuje?

Jiří_Hrubý:
Ve stovkový rozvodně se namoduluje signál, který se pak detekuje v terénu.

Vlado Konrád:
Citace: František Šohajda  08.02.2020, 17:59

Nejsem odborník na vn!!(To se přiznávám předem!) ;D

V posledním měsíci nazpět, jsem si všimnul, že u  EONu pracovníci určují pořadí fází a jejich pořadí nalepují na přívodní pole do rozvoden vn.Píší L1,L2,L3 kryty vn přívodních polí.
Nebo podle skutečného posazení fází.
To nikdy neměli takto popsané! Nebyl jsem u toho, tak mě zajímá, jak se to měří-určuje?

Ak ide o zapúzdernú vn rozvodňu na čelnom panele sú vyvedené zdierky so signálom z kapacitného deliča pripojeného na prívode do vn rozvádzača.
Skúšačka po zasunutí do zdierok rozdielnych polí alebo svieti - netotožné fázy alebo nesvieti - totožné fázy.
vn kobková
Zbernice sú viditeľné, odsledovať kam idú nie je problém. Ak je problém je možné použiť jednopólovú fázovaciu súpravu. Podobne ako pri fázovaní vývodov z rozvodne.

Neurčuje sa poradie fáz. Poradie fáz je fikcia. Určuje sa totožnosť fáz.

Jan Kelbich:
Citace: Vlado Konrád  10.02.2020, 01:07

Neurčuje sa poradie fáz. Poradie fáz je fikcia. Určuje sa totožnosť fáz.

Tak to mi prosím, vysvětlete, co je na sledu fází (což je v podstatě totéž co znaménko frekvence) za fikci.
A co se vlastně rozumí tou totožností fází ?

Vlado Konrád:
Poradie fáz je vzostupné číslovanie fáz L1 L2 L3. Sled fáz hovorí o točivom elmag poli a ak je  točivosť pravotočivá, sled fáz ,aby to tak bolo môže byť L1,L2,L3 ale aj L2,L3,L1 ale aj L3,L1,L2 . Ak mi poviete, ktorá je prvá, ktorá druhá ,  potom sa môžeme baviť o poradí fáz. Ja neviem ktorá je prvá.Vedel to len Tesla, keď zostrojil prvý trojfázový generátor. Odvtedy to nevie nik.  Viem ktorá je totožná, to je tá kde rozdielové napätie je 0V. V rozvodniach sa nerieši poradie ani sled ale totožnosť fáz.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana