Jaké je správné uzemnění vodiče HVI k anténnímu stožáru?
Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl 09.02.2020, 19:01
Nemyslím si. Příchytky origo DEHN, tady problém není.
...
Ty 3 pásky až nahoře mě tedy nepřesvědčily, že to je správné řešení podle Dehna
Citace: František Šohajda 09.02.2020, 18:15
...
Spojení dole je také špatně!
...
To budeme tedy muset oslovit Honzu Hájka, já se s něčím podobným občas setkávám, že je vytvořena jakási "virtuální zem", že není pomocí HVI vodiče řešen celý objekt, ale jen nějaká nástavba, stožár,...
Jirka Dobrovolný:
Citace: Fuk Tomáš 09.02.2020, 18:00
Protože je ta kamera na (bleskovém) potenciálu stožáru, tak ten souběh už to asi moc zhoršit nemůže >:D , bleskový proud poteče oběma cestami.
Jistě. Prostě všechno špatně. Měl být proveden oddálený jímač buď s HVI svodem až k zemniči nebo s oddáleným svodem, při dodržení bezpečné vzdálenosti, přičemž stožár měl být pospojen na MET.
Jan Hájek:
Pánové, to není DEHN, ani drát, ani svorky. Pokud by to byl DEHN, bylo by to provedeno špatně.
Lukáš Rotrekl:
Nahoře je evidentně kovová hlavice sloupu ještě před uzemněním koncovky, které ani není provedeno správnou svorkou.
spodní svorka není imho moc přesvědčivá
to spojení se stožárem tímto způsobem asi nebude správně. pokud tedy není stožár spolehlivě uzemněn na konstrukci na které stojí. - to si netroufnu s jistotou prohlásit, jestli je tak nebo jinak, i když to na fotce přesvědčivě nepůsobí.
podle jednostranné připojovací svorky se jedná o starší instalaci, kdy (pokud si pamatuju dobře) byla instalace vodiče uvnitř podpůrné trubky výrazně komplikovanějš í než dnes a tím i dražší.
A jinak, po zvětšení mě to stejně jako Honzovi nepřipadne jako komponenty DEHN - hlavně podle spojky mezi kovovou a sklolaminátovo u částí jímače. Takže bude třeba obrátit se na katalogy konkrétního výrobce.
Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl 09.02.2020, 22:48
pokud tedy není stožár spolehlivě uzemněn na konstrukci na které stojí.
Jo, kdyby byl, tak by to zas tak zlé nebylo, možná by se to dalo s odkazem na montážní návod výrobce i obhájit. Ale ty šrouby na patce jsou, stejně jako stožárek, o nějakou desítku let novější než ta střecha (připomínající mi Trojskou lávku před zřícením), takže na její armování nejsou jistotně navařené.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana