Tvorba bleskových kanálov a priestorové vyrovnanie nábojov
Tým Elektrika:
Tvorba bleskových kanálov a priestorové vyrovnanie nábojov. Pokud se zajímáte o problematiku ochrany před bleskem a přepětím, pak by neměl uniknout vědecký rozbor Jaroslava Patúce. Víte, co je to balík blesků a jeho fáze? Dozvíte se definici bleskového výboje C-G (mrak-zem). Kdo objasnil princip kulového blesku? Co bylo inspirací pro jeho popis a kdo k objasnění jeho tajemství ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
ACEOF ACES:
Bleskostroj
Asi 50metrů vysoký kovový sloup na něm vhodná vrtule (jako větrník), na vrch jímač a v zemi pořádné uzemnění. Za bouřky nějaký ten blesk pochytá.
František Šohajda:
Nevím, zda jse někdo viděl přímý úder do hromosvodu?
Já ano....Do hromosvodu zasáhl, (V mém případě) jen jaký-si bratříček hlavního úderu!
Nic ,moc...Ten hlavní ale vlítnul do stromu vedle RD...
Ono je to vždy sázka do loterie kde to spadne!!
Jak říká jeden přední výrobce anténích zesilovačů- je to duchařina, pokud tomu nerozumíte,nic si nekupujte a instalujte! (dance) (dance)
Peter Lovacký:
Teraz to tu okolo celkom dobre bije, tak to trochu sledujem
Na prvom obrázku to vyzerá na celkom husté zásahy blesku
Po priblížení sú ale všetky obývané oblasti bezpečne mimo zásahov, a v podstate všetko šlo asi do lesa, resp. predpokladám do liniek vn, vvn
Na druhom obrázku je blesk čo som našiel najbližšie k dedine aj s intenzitou prúdu... teda nič moc
Hej viem za chvíľu bude inakšie, ale sledujem to teraz častejšie a čo sa týka zastavaných oblastí tak väčšinou je to takto
Ono zas trafiť sa z mraku do domu mi príde asi jak vystreliť zo strechy domu guličkou 1mm až 100m ku krčme a ešte sa aj trafiť rovno do poldecáka :)
Ale inak je tá appka na sledovanie celkom zaujímavá, by ma aj zaujímalo skade majú tie presné prúdové hodnoty každého blesku
Peter Lovacký:
Ten plusový ale zas upozorňuje, že problém je kedykoľvek nablízku :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana