Je rozdíl mezi zásuvkou na stole volně a zásuvkou přišroubovanou?

<< < (3/3)

Jan Bocek:
Citace: Igor Molák  24.01.2020, 14:27

Při pravidelné revizi elektrických spotřebičů se přišlo na to, že tyto vícenásobné zásuvky ....nevyhovují .

Revizní technik jen správně poukázal na riziko při použití provizorního řešení.
Je nutno rozšířit pevný rozvod, anebo provést instalaci na stolech s takovými bloky zásuvek, případně rozvodných panelů, které jsou k tomu účelu určené. Na trhu je dost rozvodných panelů s kovovým tělem, kde je dovolená teplota +80 stupňů i více.
A jsou i s připevněním od výrobce.
Zadejte do vyhledávače "elektro zásuvky pro pracovní stoly",  případně práci zadejte odborné firmě.

Nešvar provizorních rozvodů a řetězení  prodlužováček se velice rozšířil. V mnoha firmách je zakázáno spojovat vícenásobné zásuvky do série. Některé firmy zakázaly svým předpisem  používání prodlužek. V minulosti byly i ve školních PC učebnách stovky prodlužek. Dneska je tam již nenajdete..... jsou nahrazeny pevnými rozvody.

Jan Franěk:
Zkusmo jsem si přečetl pár návodů na internetu a koukám, že minimálně ve 2/3 z nich se píše, že se k nim nesmí přiblížit děti. Tedy alespoň ne sami bez dozoru.  Zajímavé   :o 

Jan Alin:
Citace: Jan Franěk  25.01.2020, 22:08

Zkusmo jsem si přečetl pár návodů na internetu a koukám, že minimálně ve 2/3 z nich se píše, že se k nim nesmí přiblížit děti. Tedy alespoň ne sami bez dozoru.  Zajímavé   :o 

To je návodový a právnický problém dnešní doby. Já jsem například četl v papíru dodaném k holinkám (klasické gumáky do louže jak je pamatuji za mlada) že je mám chránit před vodou. Nechránil jsem je a na stavbě fungovaly bez problémů. Pak ale návody nikdo nečte když je v nich tolik blbostí a polopravd.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana