Jak vyřešit počet svodů staršího domu, pokud není tolik zemničů?
ACEOF ACES:
Citace: Michal K1 24.01.2020, 08:50
...
Oslovil nás zákazník se zdánlivou banální opravou hromosvodu - přidání jednoho svodu (výsledek RZ). To se jistě nedá rozporovat, jeden svod na celý dům je opravdu málo.
...
V podstatě jsou tady jenom dvě místa, kam by se další svody daly přidat, cca 2 m od sebe. Má smysl dělat svody např. 2 m od sebe nebo by bylo lepší udělat jeden svod nový a namísto druhého svodu pospojit soustavu se sousedním domem (pokud by to povolili)?
...
Já bych přidal ten svod/y, klidně 2 metry od sebe.
Jan Alin:
Koukám že to skončí tím, že majitel domu v zástavbě prostě nechá hromosvod tak jak je, protože nový hromosvod bude vzhledem k sousední zástavbě a zpevněným povrchům v majetku jiných subjektů prakticky nerealizovatel ný a přidání svodu nebude nikdo chtít posvětit. :D
Možná by pomohl nákres situace. Třeba se nějaký schůdný nápad objeví.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Michal K1 27.01.2020, 11:44
Ta horní část bude vyhovovat, jak už jsem psal. Ano, bude tam třeba přidat jímač kvuli klimatizační jednotce, ale to přece není důvod pro komplet předělání. Nevidím důvod předělávat hromosvod kvůli chybějícímu svodu, pokud vše vyhovuje.
A někdo mluví o kompletním předělávání ve fyzické rovině? Pokud to co je na střeše vyhovuje platné legislativě, nevidím důvod to demontovat a montovat znovu, ale vy od začátku píšete, že jste projektant, takže se bavím o tom, že vypracujete projekt, tak aby vyhovoval současné legislativě. Že v tom budou stávající vedení, na které se fyzicky nešáhne, přece nic na věci nemění.
Citace: Jan Alin 27.01.2020, 12:34
Koukám že to skončí tím, že majitel domu v zástavbě prostě nechá hromosvod tak jak je, protože nový hromosvod bude vzhledem k sousední zástavbě a zpevněným povrchům v majetku jiných subjektů prakticky nerealizovatel ný a přidání svodu nebude nikdo chtít posvětit. :D
To už je ovšem problém majitele, nikoliv projektanta... .
Peter Lovacký:
Citace: ACEOF ACES 27.01.2020, 12:25
Já bych přidal ten svod/y, klidně 2 metry od sebe.
Jjj, zaujímavé :)
Asi to úplne štandardne do bodky podľa noriem na návrh novej ochrany nepôjde a jak prioritu bude treba zvoliť v prvom rade bezpečnosť a ekonomický kompromis
Kompletka úplne podľa nového súboru aj s HOP a vnútornou ochranou s SPD dosť ťažko prejde ekonomicky
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana