Jak se řeší osvětlení přechodů pro chodce ?

<< < (3/4) > >>

Milan Selezan:
V Košiciach sa inštalujú len tie blikajúce značky, ale nic víc. O prechodoch s električkami ani nehovorím, hlboký spánok. Však je nás asi na tom svete veľa.

Jiří Bartoš:
Citace: Milan Selezan  09.02.2007, 18:46

O prechodoch s električkami ani nehovorím, hlboký spánok.

Aha, teď jsem si uvědomil jednu věc, resp. dvě věci:
1) Píšete o něčem jiném, než o čem jsem psal já.
2) Psal jsem o něčem jiném, než je uvedeno ve Vámi nalezeném souboru.

Pokud jsem psal o tramvajích, měl jsem na mysli preferenci tramvají. Ale když jsem koukal do toho souboru, zjistil jsem, že jsem to špatně pochopil, předtím jsem ten soubor prolítl jen narychlo.

O přechodech přes tramvajové tratě, které má na mysli pan Selezan, toho moc nevím.

Preference tramvají je opatření, které má snížit zdržení tramvají na křižovatkách a vlivem ostatního provozu vůbec. Snad nejklasičtější způsob, jak to udělat, je upravit signální plán SSZ tak, aby pokud možno "pustil" tramvaj přes křižovatku bez čekání, což ovšem vyžaduje dynamický řadič SSZ a detekci příjezdu tramvaje. K tomu jsem myslel že se vztahují ty tramvajové detektory.

Martin Bureš:
Jen pro doplnění a ilustraci - nevím jak jinde ale tady v Praze je osvětlení přechodů zřizováno na základě požadavku odboru dopravy. Má i samostatné připojení (ne z  běžného VO) a jinou sazbu za elektřinu.
Co se týká výpočtů osvětlenosti a konfigurace stožárů u přechodu, doporučuji obrátit se na Artechnic Schreder (pro Prahu).

Martin Bauer:
U nás v Karlových Varech vytvořili na jednom přechodu vodorovné osvětlení zabudované přímo do vozovky. Napříč, tzn. podél přechodu, z obou stran. Ještě jsem to neviděl v provozu. Pokud bude zájem, zkusím to nafotit a zveřejnit. ;)

Pavel Ryšavý:
Nemyslíte tohle?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana