Mohu připojit systém proti pádu ze střechy k hromosvodu?
Lukáš Láryš:
Tuhle situaci jsem už jednou řešil, bezpečnostní lankový systém, který po obvodu střechy křižoval všechny svody (jímací vedení) ve vzdálenosti cca 20cm. Kovová konstrukce výrobní haly s PUR panely, střecha min. izolace s PVC fólií. Po domluvě s projektanatem, se bezpečnostní systém připojil k vedení, protože jiná rozumná varianta nebyla, druhá možnost byla přemostit dotyčná místa vodiči HVI, ale to neřešilo ukotvení bezp. syst. (vypočtená dostatečná vzdálenost 34cm). Dle názoru projektanta byl bezpečnostní systém v podstatě další jímač na střeše (nerezové lanko o průměru 8mm).
Jan Němec123:
Toj sem rád že se někdo už se s tím setkal. A možnost se na to vykašlat mi nepříjde zrovna správná. Myslím, že pokud někdo chce mít hromosvod v pořádku, tím padem i instalaci tak vynechání takové "drobnosti" mi přijde špatné.
Jan Hájek:
Pro připojení záchytného systému jsou vyráběny tyto svorky:
https://www.dehn.cz/cs/3965/4569/Familie-html/4569/Sadapropojovac%C3%ADchlan.html?pid=3865511&sid=3865512
Výhodou je, že jdou přejet kladkou.
Jak bylo uvedeno výše, pokud je mimo ochranný prostor a je systém připojen k jímací soustavě, je pak potřeba dodržet od něj dostatečnou vzdálenost, jako od jímací soustavy.
Samozřejmě lanko v případě zasažení bleskem bude poškozeno a musí být vyměněno.
Peter Lovacký:
Čo myslíte pán Nemec123? Zhrňuje osvedčenie revizáka aj navrhovanie nových bezpečnostných opatrení pri uvádzaní EZ do prevádzky?
Sa pýtam čisto teoreticky, bo viem že v praxi sa toto nijak extra nerieši.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana