Jaký může být původ zápachu z rozvaděče v RD?
Miroslav Pokorný:
A co s tím? Nechat utěsnit elektrikářem chráničku?
Ale to bych problém jen zakonzervoval, tak nějak mám obavy, že by se mi to mohlo vymstít.
Lze nějak zjistit, co se v té chráničce stalo? Kamerou?
Vlado Konrád:
Zvykneme to zafúnkuť nizkoexpanznou PUR penou na obidvoch stranách a je pokoj . Ak sa k prechodu v zemi neviete dostať, bude určite stačiť aj v rozvádzači. Ak máte obavy, sú aj s požiarnou odolnosťou. Zmizne smrad a vlhkosť. Káblu sa nestane nič.
Jan Franěk:
Citace: Vlado Konrád 25.11.2019, 11:11
Zvykneme to zafúnkuť nizkoexpanznou PUR penou na obidvoch stranách a je pokoj .
A jste si jistý že jde o vhodný materiál k tomuto účelu?
Pak si ještě zjistit co opravdu vede v těch instalačních trubkách. Jestli kabely, nebo jen vodiče. V případě samostatných vodičů bych PUR pěnu považoval za velmi nebezpečnou. U kabelů bych byl asi shovívavější i když i tak bych to považoval za nedobré řešení.
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Pokorný 25.11.2019, 10:10
...
Lze nějak zjistit, co se v té chráničce stalo? Kamerou?
Jsou kamerky, průměr třeba kolem 6mm, s kabelem 5m nebo i 10m, prodává se to např. pod názvem inspekční kamera, má to regulovatelné přisvícení...
Připojení k PC nebo tabletu
Ale když jsem s tím zkoušel zjistit problém s odpadem, ono to není zas takový zázrak jak se prodejci snaží tvrdit, protože kamerka na konci "ohebného kablíku" se nedá jednoduše ovládat, natáčet...
František Šohajda:
Před nějakými 5 lety jsme měli něco podobného...Ve lký rozvaděč na garsonkách v přízemí a
suterén byl volný...
Do rozvaděče šlo asi 70-90 kabelů bez nějakého zadělání...Jak se ucpávali odpady tak začali se množit potkani....Jed en vlezl po kabelech do rozvaděče a připekl se na nožovkách.
Byl tak schovaný že ho nikdo neviděl (za kabely)....
Za ča l se rozkládat a dělat hrozný puch až nesnesitelný!! Kolega ho pomalu sundal (sešklabal) a dumali jsme jak kabely utěsnit....
Pak jsme všechny kabely utěsnili izolační vatou -nehořlavou a vrch z rozvaděče zalíli naředěnou pytlovanou maltou...
Dokonale utěsněno a dodnes je klid, pokud chce někdo přitánnout nový kabel, udělá si šroubovákem díru a pak kolem kabelu zatěsní silikonem....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana