Co si počít když po zapnutí světla bouchla žárovka a je proražená objímka?
Lukáš Láryš:
Vyměnit objímky? Z jakého důvodu?
Jiří Kubík:
Viz. p. Hudec 19.11. 19:51 hod.
Ale já, protože nemám rád plýtvání tak bych kontakty po důkladné kontrole důkladně očistil
a napružil a ještě koupil LEDky, aby mě to přežilo.
:)
Milan Hudec:
Citace: Jiří Kubík 21.11.2019, 20:04
Viz. p. Hudec 19.11. 19:51 hod.
Ale já, protože nemám rád plýtvání tak bych kontakty po důkladné kontrole důkladně očistil
a napružil a ještě koupil LEDky, aby mě to přežilo.
To bude plýtvání časem, jakmile jednnou plíšek ztratí popuštěním napnelismus... ....
Jiří Kubík:
Ta důkladná kontrola by samozřejmě obsahovala kontrolu stavu napnelizmu,
kontrolu čistoty povrchu, kontrolu přechodu ze svorkové části pro vodič na kontakt
a kontrolu chlazení prostoru objímky.
Času nelituji.
Ten krásný pocit, až by se z LED filament rozlilo teplé bílé světlo by mi za to stál.
Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec 21.11.2019, 20:17
To bude plýtvání časem, jakmile jednnou plíšek ztratí popuštěním napnelismus... ....
U mosazných poniklovaných kontaktů (obvyklý materiál kontaktů v objímce) nelze hovořit o popuštění, protože kontakty nejsou a ani nemůžou být kalené. Nazval bych to spíš vyhřátím.
Citace: Miroslav Hlaváč 21.11.2019, 18:16
...mám lustr hodně starý... a objímky drží...mosaz,poctivá tlouštka materiálu...co dodat.Jen tu mosaz nemám rád na mrazu tam to praská.
Já mám dva lustry, které koupili můj dědeček a babička po skončení I. sv. války, tedy nyní též stoleté a mosazné objímky mají povrchovou úpravu stříbřením, materiál je tedy ošetřen proti navlhání a nepraská. Pevnost mosazi narušuje mráz, protože zinek ve slitině obsažený přijímá vzdušnou vlhkost a přemrznutím se pak mosaz stává křehkou. Tehdá se vyrábělo na výdrž, ale přiznejme si, nebylo to levné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana