Je vhodné podložit zdroj na LED pásek přichycený na OSB dřevěné desce?
Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák 04.11.2019, 19:54
Už zase tento mýtus.
Můžete mne nasměrovat kde je uvedeno, že Zpráva o výchozí revizi musí být bez závad ? (norm)
Podľa môjho to celkom logicky, i keď možno nepriamo, vyplýva z každej normy a z jej požiadaviek na minimálnu bezpečnosť.
Ja si totižto vôbec neviem predstaviť, že existuje nejaká legálna možnosť, jak sa dá uviesť do prevádzky nová inštalácia aj s chybami
Kamil Novák:
Citace: PetoL 07.11.2019, 19:54
Podľa môjho to celkom logicky, i keď možno nepriamo, vyplýva z každej normy a z jej požiadaviek na minimálnu bezpečnosť.
Ja si totižto vôbec neviem predstaviť, že existuje nejaká legálna možnosť, jak sa dá uviesť do prevádzky nová inštalácia aj s chybami.
To je právě ten problém, že někteří kolegové zatahují do tvorby revizních zpráv svoje názory, dojmy a pocity. Neznám vás, takže to není nic osobního !
Napadá mne hned několik závad, které bezpečnost provozu určitě neovlivní. Třeba chybné barevné značení vodičů, špatné nebo chybějící označení vývodů, chybějící typový štítek rozvaděče ... atd.
Proč by s těmito a podobnými závadami nebylo možné uvést zařízení do provozu ? :-[
Rozvodak:
Citace: Kamil Novák 07.11.2019, 21:22
Proč by s těmito a podobnými závadami nebylo možné uvést zařízení do provozu ? :-[
To dost záleží na tom, kdo to reviduje..
Milan Hudec:
To je právě ten problém, že někteří kolegové zatahují do tvorby revizních zpráv svoje názory, dojmy a pocity. Neznám vás, takže to není nic osobního !
Napadá mne hned několik závad, které bezpečnost provozu určitě neovlivní. Třeba chybné barevné značení vodičů, špatné nebo chybějící označení vývodů, chybějící typový štítek rozvaděče ... atd.
No např.k těm barvám..., záleží na tom co bude uvedeno ve smlouvě o dílo.
Pokud to, že instalace bude provedena dle platných norem a RT najde ve vypínačích modrou, tak nemůže vystavit kladnou revizi, jelikož minimálně přivede objednatele v omyl.
Je to o odhadnutí situace "z velké dálky" a následném citu pro jemnou hru kdy si nevystačí s byť perfektní znalostí pouze šablonovitých tahů.
Jan Alin:
Napadá mne hned několik závad, které bezpečnost provozu určitě neovlivní. Třeba chybné barevné značení vodičů........
Takže fáze na z/ž je vlastně v pořádku?
.... špatné nebo chybějící označení vývodů...
Pokud vypnu jistič označený zásuvky, zhasne světlo ve vedlejší místnosti a zásuvky zůstanou pod napětím je podle vás opravdu bezpečné?
.....chybějící typový štítek rozvaděče ... atd.
Takže štítek na rozvaděči být opravdu podle vás nemusí?
Na tohle byste opravdu napsal výchozí revizi s kladným posudkem?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana