Dají se vypnout obvody pokoje pomocí RFID čipu, bez systémové instalace?
slower:
Má to fungovat tak, že při příchodu do pokoje je čipem zapnut bytový rozvaděč a při odchodu zase vypnut celý rozvaděč.
Miroslav Minařík:
Proč to má být čipem?
Bude mít čip víc lidí?
Budou mít všichni stejná práva?
Bude potřeba logovat historii?
Bude tato funkce nějak vázaná na jiný systém?
Bude potřeba signalizace stavu nebo poruchy?
Jak velká je cca investice do takové funkce?
Lukáš Rotrekl:
ABB má (možná mělo já to nikdy nepoužil) kartový spínač, kam se strčila karta po příchodu. Při odchodu se zase odebere, zřejmě musí člověka něco nutit ji vzít (třeba otvírání dveří), což je skvělý, když na tom pokoji jsou dva a potřebuje odejít jen jeden...
A hlavně na to připojit třeba i ledničku... :)
Vít Rotrekl:
Citace: Lukáš Rotrekl 26.10.2019, 09:27
ABB má (možná mělo já to nikdy nepoužil) kartový spínač, kam se strčila karta po příchodu. Při odchodu se zase odebere, zřejmě musí člověka něco nutit ji vzít (třeba otvírání dveří), což je skvělý, když na tom pokoji jsou dva a potřebuje odejít jen jeden...
A hlavně na to připojit třeba i ledničku... :)
Jojo, Hotel Viktor v Bratislavě...t eď jsme přesně tohle řešili... museli jsem na tabákovou pauzu chodit odděleně, aby se nám nevypínala elektrika v pokoji. A ledničku jsme na pokoji neměli...
Miroslav Minařík:
Taky jde o to, zda to má být skutečně čtečka nebo pouze atrapa. Většina levných systémů potřebuje zasunout jakoukoliv kartu podobné velikosti. Tedy bez toho aniž by to četlo nějaké kódy. Setkávám se s tím také docela často. Protože potřebuji dobíjet, mám ještě jednu kartu (svou).
Proto je důležité vědět jaký je finální záměr.
Dodám, že u tohoto levného systému, to mají některé hotely bez, jiné se zpožďovačem u odchodu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana