Prečo nevypne prúdovu ochranu v pripade neuzemnenia bodu rozdelenia?

<< < (2/3) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Miroslav Hlaváč  24.10.2019, 12:28

Chránič pracuje tak že co fází přijde musí N vodičem odejít +-30mA .
Proud tekoucí chráničem fází tam a N vodičem zpět musí být stejný s odchylkou max 30mA.

Chránič musí vypnout v rozmezí 50-100% jmen. diferenciálníh o proudu, tj. v daném případě 15-30 mA.

Václav Třetí:
Většina chráničů renomovaných výrobců vypíná v rozmezí 20 až 24 mA.

Miroslav Hlaváč:
Citace: Václav Třetí  24.10.2019, 14:02

Přizemnění bodu rozdělení PEN není nutnou podmínkou pro správnou činnost chrániče.

Souhlasím ale určitě je lepší přizemit pokud je možno-přímo v normě.Doporuču je se.

Miroslav Hlaváč:
Citace: Velký Bobeš  24.10.2019, 14:29

Chránič musí vypnout v rozmezí 50-100% jmen. diferenciálníh o proudu, tj. v daném případě 15-30 mA.

Ale jistěže,zkuste si jej změřit po 5 a více letech kdy uživatel nepoužil tlačítko test.
Montoval jsem chráničů tolik že by vás zavalily a u mnohých jsem asistoval při následných revizích...40l et praxe z toho hodně bez chráničů...
Znáte napěťový chránič,víte kde se používal a proč?

Václav Třetí:
Citace: Václav Třetí  24.10.2019, 14:02

Přizemnění bodu rozdělení PEN není nutnou podmínkou pro správnou činnost chrániče.

Citace: Miroslav Hlaváč  24.10.2019, 14:57

Souhlasím ale určitě je lepší přizemit pokud je možno-přímo v normě.Doporuču je se.

Jistě, přizemnění bodu rozdělení je vhodné a přínosné z hlediska bezpečnosti. Moje poznámka spíše směřovala k tomu, že dobrý chránič bude fungovat i bez přizemnění bodu rozdělení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana