Jak odstranit probíjející vodu v objektu? Nejde o bludné či unikající proudy?

<< < (2/3) > >>

Honza Veselý:
A vodice PE neodpojuj. Tvuj popis mi zvedl chloupky, PE je jistotota.Poku d merit PE tak jedine proud klestakem.

Lukáš Rotrekl:
Zjistit jaké napětí DC, AC, frekvence, jestli se to děje i při vypnutí přívodu do objektu, případně jestli na to má vypnutí nějaký vliv, nejlépe třeba i pojistkami na rozhraní DS x HDV...
Zkusit měření multimetrem s velkým vnitřním odporem a třeba zkoušečkou s magnetem nebo vibračními motorky, jestli je napětí tvrdé....
Trošku mě zaráží to probíjení mezi vodou (? nebo třeba baterií) a uzemněnou vpustí.
Citace: Milan Hudec  08.10.2019, 19:44

Však to uvádím v sousedním vláknu, že pospojená baterie je příliš malý kontakt s vodou pro odvedení cizího napětí.

Myslíš, že zásobník nebo průtokový ohřívač v kotli taky bude nedostatečný? S tím mě snad ještě napadá, jestli když je to doopravdy voda to co probíjí, jestli na to má vliv teplá, studená?   

Václav Třetí:
Citace: Honza Veselý  08.10.2019, 21:01

A vodice PE neodpojuj. Tvuj popis mi zvedl chloupky, PE je jistotota.Poku d merit PE tak jedine proud klestakem.

Klubovna dětského oddílu není nepřetržitý provoz, takže měření dělat v době, kdy bude přítomen pouze řádně instruovaný správce (nebo vedoucí, či jak se nazývá nějaký odpovědný pracovník),  to je snad jasné. PE samozřejmě neodpojovat, je-li možné oddělit krátkodobě pospojování od PE, umožní to získat lepší představu, co se děje, je třeba zjistit odkud se napětí dostává do objektu a to se dost dobře jinak udělat nedá.

Jiří Schwarz:
Už tu chybí jen jeden důležitý údaj - které to je město, abychom tam mohli někoho poslat to prozkoumat :-)
Kdyby to snad byla Plzeň, zajímalo by mě to

Milan Hudec:
[quote author=Lukáš Rotrekl link=topic=42031.msg330475#msg330475 .Myslíš, že zásobník nebo průtokový ohřívač v kotli taky bude nedostatečný? S tím mě snad ještě napadá, jestli když je to doopravdy voda to co probíjí, jestli na to má vliv teplá, studená?   
[/quote]
Na baterii bude furt "tvrdá" studená přenášející potenciál.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana