Může/nemůže být CYKYLo a OBO krabice přímo na krovech na půdě?
Peter Munka:
Zaujimave by bolo vidiet fotografie, ako je CYKY-lo upevnene na drevo. Ake svorky ?
Mechanicku odolnost povazujem za rovnaku ako u CYKY, napriklad pri udere kusom tvrdeho dreva (upratovanie) sa rovnako nasekne CYKY aj CYKY-lo. V oboch pripadoch je vonkajsi plast a potom samotny vodic podobnej hrubky. CYKY vyhrava len pri udere smerujucom do oblasti s vyplnou hmotou medzi vodicmi.
Krabica lubovolneho vyrobcu, ak je to tenucky plast, je sice odolna voci sireniu plamena a testovana horucou sluckou, ale ak sa teplo dostane cez roztopeny plast k drevu, zacne problem. Izolacna podlozka, napr cemwin tomu zobrani.
Milan Hudec:
Citace: David Hruda 05.10.2019, 23:05
Co třeba Niedax? 8)
Taky mě to napadlo, ale představa rovnání se s plocháčem....
David Hruda:
Milane, to už by se mohlo považovat za umělecké dílo, ne? :D
Ale vážně, pokud není použití CYKYLo OPRAVDU nutné, je lepší se mu vyhnout.
Žvak Petr:
Citace: David Hruda 06.10.2019, 00:13
Milane, to už by se mohlo považovat za umělecké dílo, ne? :D
Ale vážně, pokud není použití CYKYLo OPRAVDU nutné, je lepší se mu vyhnout.
Vyhnout se nejde - on už tam je. Elektrikář použil CYKY 2,5mm a podle mě na světlo nevyšlo tak použil CYKYLo. Jde o 1 x zásuvku na routr a světlo 3 x Panlux 1ooW ovál. U svítidla jsem
použití do dřeva nenašel, pod vypínač nechám dát izol. podložku. Ideální my bylo dát podložku pod všechny použité komponenty.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Žvak Petr 06.10.2019, 05:10
U svítidla jsem použití do dřeva nenašel, pod vypínač nechám dát izol. podložku. Ideální my bylo dát podložku pod všechny použité komponenty.
Ono se už nějakou dobu neuvádí. Jde se opačnou cestou, tedy značka pro nevhodnost montáže na a do hořlavých materiálů.
https://elektrika.cz/data/clanky/jak-pristupovat-ke-svitidlum-ve-drevostavbach
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana