Jaký je rozdíl mezi jističem 3+N a 4pólovým?
Václav Třetí:
Citace: Petr Bohusik 30.09.2019, 09:29
... jsou-li všechny póly jištěné, mohou spínat současně.
Jak jištění zabrání poškození spotřebičů zapojených jednofázově?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí 30.09.2019, 12:14
Jak jištění zabrání poškození spotřebičů zapojených jednofázově?
To ví pouze tvůrce normy.
Václav Třetí:
Krásné je tam to slůvko v podstatě.
Jak já ty nové normy nemám rád. Co tam to slůvko vlastně znamená?
Mohu nebo nemohu se na předstih spínání N pólu spolehnout, nebo se na to mám vykašlat a až bude mít zákazník zničená zařízení, tak ho odkázat na autory normy, ať vymáhá škodu po nich?
Z elektrotechnik y se stala právničina plná podobných nesmyslných formulací. Nebo je to šum v překladatelově hlavě? Občas by autoři za podobné nesmysly měli dostat nafackováno, aby se probudili ze svého snu o dokonalosti a neomylnosti.
P.S. Já osobně nejsem ve většině případů zastánce potřeby v sítích TN odpínat vodič N. Sítě IT nebo TT jsou samozřejmě jiná otázka. Zato tam, kde to považuji za problém, tam se to nedělá a nemusí dělat.
Peter Lovacký:
Ja by som istič čo vypína všetky pracovné vodiče použil iba na takú záťaž, kde prípadný problém so spínaním N nespôsobí nebezpečenstvo, ale maximálne nefunkčnosť.
Si myslím podľa môjho, že keď nezopne N a z toho dôvodu vznikne nebezpečná situácia, tak že je to jednoducho už od začiatku zlý výber zariadenia pre konkrétne použitie, a že sa teda zbytočne vyrábajú a potom i riešia problémy tam kde to normálne netreba
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana