Jak řešit hromosvod se stromy na střeše?
Peter Lovacký:
Vonku je vonku a mne to hore na streche príde rovnako bezpečné či nebezpečné jak hocikde inde po vonku v parkoch a letných záhradách kde sa voľne pohybujú ľudia. Či už je to pracovisko alebo nie. Sa mi páči riešenie, že na streche jednoducho normálne ochrániť iba budovu a minimalizovať požiarne riziká od ostatnej výbavy čo nemá žiadny zemný potenciál. Stromy by aj mohlo trafiť, potenciál zeme nemajú, a maximálne by som pripojil ich nehorľavé koreňové nádoby na zberacie vedenie.
By ma tiež zaujímalo v tom štandarde okolo tej ochrany stromov, čo je to za pojem že v blízkosti budovy.
Že meter, dva, desať od stavby? Vyšší či nižší, v jej ochrannom uhle či v dotyku? A čo -s- od objektu, od okien? Aj to krokové napätie, Neviem, ide o strom či o ľudí okolo neho?
Nie žeby som bol proti, len mi to je málo jasné. Taký čudný výcuc z 62305, podľa ktorého si okolo jedného stromu traja elektrikári každý zrobí po svojom a každý že dobre :-[
Milan Hudec:
Strom na střeše bude působit za určité konfigurace situace coby aktivní jímač.
Pokud je někdo tak blbej, že jde kafíčkovat za bouřky na střechu a ještě pod strom, na to normy nejsou (dance)
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 25.09.2019, 08:52
Strom na střeše bude působit za určité konfigurace situace coby aktivní jímač.
Sa priznám že vôbec nechápem
To naozaj existuje dačo čo je voči blesku aktívne?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana