Je běžné, aby časovač pro ventilátor hřál?

<< < (3/3)

Tomas M.:
Citace: Jan P  17.09.2019, 12:12

Vím, že rozdíl je pár stupňů, jen mne to zaujalo, že při relativně malém proudu se to i tak "ohřeje".
Kontrolu spojů jsem provedl, vše bylo ok.

Ty proudy nejsou až tak malé, na 9kW to máte cca 13A. Vnitřní odpor jističe 20A je cca 5mOhm/pól, to vám protopí asi 0.9W na pól jen na jističi, nemluvě o drátech/hřebenech, přechodových odporech atp..

Václav Třetí:
Jako u každého měření, je třeba výsledky správně interpretovat. Naměřená hodnota nám v mnoha případech sama o sobě nepomůže.

Milan Hudec:
Citace: Jan P  16.09.2019, 19:32

Proběhl jsem ze srandy ostatní elektro v domě a zaujal mne jistič (B20) na elektrokotel (topil na max 9kW) + proudový chránič (40A/30mA) pro 3f obvody (kotel, indukční deska a 3f zásuvka),  zatížený kotlem 9kW a jednou plotýnkou na desce 2-3kW cca.

Tohle je problém některých výrobců jističů, zatímco výrobci kvalitní používají šrouby vyšší pevnosti, které mají zespodu hlavu krásně placatou a místo připojení dříku je nepatrně zůženo (krásně je to patrné na starých instalacích, kdy je na šroubech závit nejširší část a místo pod hlavičkou zůženo o 2x výšku závitu, a plocha hlavičky byla nepatrně zkosená směrem k dříku, takže vodič byl vtlačován k ose závitu, tyto spoje drží dodnes),  tak výrobci řekněme střední kvality jističů používají levnější šrouby, kde je přechod hlava/dřík kónusový, aby se neutrhl.
V těchto drží hřebeny o něco hůře.
Tomu kdo takový zlepšovák vymyslel by patřilo ruce useknout u zádele (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana