Je dobrý nápad vypnout na dovolenou přívod elektriky bytu?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: total science 11.09.2019, 08:54
hromosvod sice nemame, ale technický dozor nám to tak radil (okolo jsou mnohem vyšší domy a hromosvody mají).
Dozor nemá co radit, jeho úkolem je dohlédnout, zda je stavba realizovaná podle projektu.
Pokud se jedná o novostavbu, součástí dokumentace (už ve stupni pro stavební povolení) musí být analýza rizika (§36, vyhl. 268/2009 Sb.). V této analýze je uvedeno, jestli hromosvod potřebujete nebo nikoliv.
Jirka Údržbář:
Chalupu na podzim celou vypnu hlavním jističem a na jaře zapnu. Čerpadlo vodárny mám ve vrtu. Nikdy žádný problém.
Pokud nemáte v domě nějaký alarm, pro svůj dobrý pocit si elektřinu klidně vypněte.
Pavel Horský:
Citace: Jirka Údržbář 11.09.2019, 10:19
Chalupu na podzim celou vypnu hlavním jističem a na jaře zapnu. Čerpadlo vodárny mám ve vrtu. Nikdy žádný problém.
Pokud nemáte v domě nějaký alarm, pro svůj dobrý pocit si elektřinu klidně vypněte.
............. a lednici s mrazákem si dejte na centrálu. Pak poproste souseda, ať vám pravidelně dolévá naftu do nádrže. :D
To s tím dozorem mě docela pobavilo :D :D
Dozor o takových věcech nerozhoduje a jeho rada má hodnotu psího výkalu.
Bez analýzy ví velký kulový a vy můžete kdykoli během bouřky dostat černého petra. Jsem zvědavý, co vám pak odpoví dozor, až budete bydlel přechodně na ubytovně, než vám postaví nový dům.
Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský 11.09.2019, 10:32
Bez analýzy ví velký kulový a vy můžete kdykoli během bouřky dostat černého petra.
No, ono ani ta dobře vypracovaná analýza mě nezaručí, že tam ten blesk neuhodí...
Jan Hájek:
Ještě bych doplnil plašičku na kuny,tu rozhodně nevypínat a taky pohybové světlomety na místech co ta s... leze.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana