Je dobrý nápad vypnout na dovolenou přívod elektriky bytu?

<< < (5/8) > >>

Lukáš Rotrekl:
Proto, že se pak potkávám s výpočty rizika, které jsou evidentně "cinknuté",  zadané nesprávné hodnoty, dům v satelitu nemá na vedení nn připojenou žádnou jinou stavbu, případně nemá přípojku vůbec nebo ji má v délce 10m k brance a dál to nikoho nezajímá, u dřevostavby je nízké požární riziko a nikomu to nepřijde divné, celkové riziko je 0 a nikomu to nepřijde divné......

ACEOF ACES:
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,41833.msg328546.html#msg328546

Pavel Horský:
Citace: Lukáš Rotrekl  15.09.2019, 10:11

Proto, že se pak potkávám s výpočty rizika, které jsou evidentně "cinknuté",  zadané nesprávné hodnoty, dům v satelitu nemá na vedení nn připojenou žádnou jinou stavbu, případně nemá přípojku vůbec nebo ji má v délce 10m k brance a dál to nikoho nezajímá, u dřevostavby je nízké požární riziko a nikomu to nepřijde divné, celkové riziko je 0 a nikomu to nepřijde divné......

Spousta takových "cinkajících odborníků" ani netuší, jak mají do analýzy správně zadat data a nebo je vůbec neznají a dělají to tzn. na rychlovku, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.  A tak je to se vším. Mám kolem sebe pár kolegů, co navrhují vesele přípojky, aniž by znali vstupní data pro výpočty.....pr otože je nedělají a typují.......,  provádějí výpočty umělého osvětlení tak, aby to vyšlo a hygiena byla spokojená..... skutečnost je pak naprosto jiná a místnost není dostatečně osvětlena..... ....atd. atd. atd.   A já už se nerozčiluji. Prostě se snažím to dělat lépe jak všichni, mohu se ráno podívat do zrcadla, aniž bych se ze sebe pozvracel a žije se mi opravdu dobře.

Velký Bobeš:
Citace: Lukáš Rotrekl  15.09.2019, 10:11

... celkové riziko je 0 a nikomu to nepřijde divné......

To by bylo ale velmi vysoké riziko. Pokud je mi známo, tolerovatelné riziko je 0,000 01 a menší.  :o

Lukáš Rotrekl:
Upřímně, asi mám za sebou příliš náročný den, abych pochopil co tím chcete říct.
Celkové riziko nikdy nemůže být 0.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana