Lze sluchátko domovního telefonu nahradit bzučákem?
Nallim:
Mám domovní telefon Tesla Elegant 4 FP 211 02.201.
Telefon mám přidělaný v předsíni na nevyhovujícím místě (umístil stavitel) a telefon nepoužívám, má funkci pouze zvuku, když někdo zazvoní.
Nevíte jestli existuje nějaká možnost telefon zaměnit za nějaký zvonek (bzučák), který by se vešel do přístrojové krabičky?
Václav Třetí:
Výrobce nic takového, co požadujete nedodává, dalo by se užít klasické sluchátkové telefonní vložky a připojit ji na rozvod místo přístroje. Muselo by se ovšem vyřešit mechanické uchycení a krytí.
Nebylo by lepší provést přemístění přístroje na vhodnější místo a nechat v provozu možnost komunikace? I když ji dnes nevyužíváte, může se hodit např. v případě nemoci.
Vojtěch Běhunčík:
Telefon Tesla Elegant 4FP21102.201 má jako zdroj zvuku reproduktor, do kterého posílá signál generátor vyzváněcího tónu.
"Když někdo zazvoní" - předpokládám, že myslíte "zazvoní u tlačítkového tabla u vchodu".
V každém případě bych tam možnost dohovoru nechal a pokud vám umístění nevyhovuje, můžete telefon přesunout.
Máte ještě jedno zvonkové tlačítko u dveří na patře?
Spíná také vyzvánění domácího telefonu nebo je to samostatný zvonek?
Nallim:
(poklona) za odpovědi. Ano mám na mysli zazvonění u vchodu. Další zvonek na patře nemám. Přemístění telefonu nepřipadá v úvahu, nechce se mi přesekávat dráty. Neexistuje něco co mi nahradilo bzučák a bylo by možné zapojit namísto telefonu?
Vojtěch Běhunčík:
Ještě než se budu zabývat technickou stránou věci, dovolím si upozornit, že domovní telefon je společné zařízení domu. Jakýkoliv neoprávněný a neodborný zásah do systému může znemožnit jeho funkci nejen pro vás, ale i pro ostatní nájemníky.
Pokud vám nynější umístění nevyhovuje, domluvte se se správcem domu - není problém přístroj přesunout tak, aby vedení bylo nenápadné.
Správce domu - pokud nemá vlastní údržbu - určitě má kontakty na odborné firmy, které práci zvládnou v krátkém čase ke spokojenosti obou stran. Pokud nemá kontakty: na tomto fóru jsou i odborníci / řemeslníci na domovní instalace.
Technicky:
Ano, lze to provést.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana