Jakou máte osobní zkušenost s krádežemi nářadí - vykradením pracovního auta?
Jan Franěk:
Domnívám se že to zná pomalu každý. Během práce na stavbě, nebo v noci ( i přes den) z auta, vám někdo ukradne vaše nářadí, vrtačky a podobně. Sám jsem takto přišel o dva kousky akuvrtačky a pár dalších drobností, přesto se považuji spíš za šťastlivce ketrého tato zkušenost nevyšla až tak draze.
Jak se dokázal s pravidelnými návštěvami zlodějů vypořádat jeden zahraniční kolega je úsměvné a sám jsem kdysi o něčen podobném uvažoval. On to proměnil ve skutečnost. ;D ;D ;D
http://www.autoforum.cz/bleskovky/elektrikar-vyzral-na-se-zlodeje-kteri-se-dokola-vraceli-vykradat-jeho-auto/
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Jirka Š. Svejkovský:
Krádež vs ublížení na zdraví je u nás velký rozdíl. Zdraví je nad majetkem. Připrav se na tepláky, nachystej si kartáček na zuby.
Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 29.08.2019, 20:54
Krádež vs ublížení na zdraví je u nás velký rozdíl. Zdraví je nad majetkem. Připrav se na tepláky, nachystej si kartáček na zuby.
Není důvod. Když si pročteš článek, zjistíš že napětí není nebezpečné a policie ho instruovala že má dát ke klice varování, aby zloděj nemohl poté vymáhat odzškodnění za leknutí a podobnou újmu.
Navíc jsem nepsal nic v tiom smyslu že něco takového mám, nebo hodlám udělat. Jen že jsem o tom kdysi uvažoval a kolega to přivedl i do reality. Tedy se tepláků fakt nebojím ;D
Lukáš Rotrekl:
Tak jak to vypadá mě přijde, že tam v podstatě nainstaloval elektrickej ohradník reagující na otevření dveři.
Jiří Schwarz:
U nás je to v zákonech postaveno trochu jinak než v USA, pokud tam zloděj překoná nějakou zábranu (zámek, plot,...), dál je to jeho riziko...
U nás se až moc hraje na "přiměřenost", takže jakákoliv "pastička na zloděje" je problém.
Takže když budete mít nějaké zařízení s nebezpečnou závadou, někdo vám to ukradne a podaří se ho chytit, když bude mít dobrého právníka, ještě si bude drze nárokovat odškodnění za ohrožení na zdraví...
Nevěříte? Ale ono se už v naší zemi něco podobného stalo (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana