Jak účinné jsou autonomní LED solární lampy?

<< < (2/3) > >>

Vítězslav Vaněk:
Když tyto lampy zacly provedl jsem měření nabijeni pri osvitu bylo to hodne malo,jednotky mA.Bateri byly NiCd.Mozna je to nyni jinak.Jak dochazelo k prodlouzeni noci a kratsi den tak to pomalu umiralo.Nabiti m pomoci dobijece se to vždy trochu vzpamatovalo na nejakou dobu.

Peter Munka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.08.2019, 18:29

S tím zničením baterií bych rád věděl víc. Odkud čerpáte informace?

Pochopil jsem to tak, že se jedná o orientační osvětlení. Těch 100lm může stačit.

Cinsky sudruh casto setri a neunuva sa pouzit komparator na odpojenie aku pri poklese pod nebezpecnu hodnotu. O regulacii nejakym zdrojom konstatneho prudu kvoli zachovaniu svietivosti ani nehovoriac.

Milan Hudec:
Citace: Juraj Rojko  10.08.2019, 19:01

Koupil jsem něco podobného s velkou skepsí před rokem v Lidlu a musím říct, že jsem z toho nadšený. Máme to jako orientační světlo za domem, kde je kůlna a dřevník, v létě tam občas po setmění uklízíme nářadí, v zimě chodíme pro dřevo do krbu. Svítidlo bylo původně řešené trochu nešťastně - po setmění stále lehce svítilo a po aktivaci pomocí PIR se rozsvítilo naplno. Při umístění na sever, kam se i v létě slunce přímo podívá jen na chviličku a v zimě vůbec, to samozřejmě nemohlo fungovat. Ale po rychlém rozboru zapojení a následném vypájení jednoho odporu se mi povedlo funkci neustálého svícení deaktivovat a výsledek je ten, že to bezvadně fungovalo celou zimu a i z nepřímého světla se to stíhalo dobít. Úroveň osvětlení je subjektivně jednoznačně lepší, než svítidel u Philips 16942/93/16 s udávanými 1430 lm...

Lidl je kapitola sama pro sebe.
Sada šroubováků-vyhozený peníz, okamžitě ohlodané.
Solár lampa, tak jak uvádíte, super.
Univers.kleště, na úrovni knipex ( zkouška opakovaného střihání tvrdého drátu a páčení čelistí) za desetinu.
Ruční vrtačka se upekla hned.
Flexa "postavila" celý dům.

Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  11.08.2019, 11:41

Lidl je kapitola sama pro sebe.
Sada šroubováků-vyhozený peníz, okamžitě ohlodané.
Solár lampa, tak jak uvádíte, super.
Univers.kleště, na úrovni knipex ( zkouška opakovaného střihání tvrdého drátu a páčení čelistí) za desetinu.
Ruční vrtačka se upekla hned.
Flexa "postavila" celý dům.

Doplním:
 - sada vrtáků za 250Kč - cena absolutně neodpovídá kvalitě, vydrží poměrně dost
 - sada stromečkových vrtáků - jak by smet. Kvalita za velmi dobrou cenu.

Jirka Š. Svejkovský:
S příchodem Lidlu byl ukončen život stoleté lípy, protože překážela výhledu na krám. A nebyla v ČR první. Ode mě neuvidí ani korunu, i kdyby nabízeli sadu Knipex jako dárek zdarma k pytlíku mouky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana