Jak účinné jsou autonomní LED solární lampy?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
    Jak účinné jsou autonomní LED solární lampy? Světlo je dobíjeno slunečním svitem, za šera reaguje na pohyb pomocí čidla. Výrobek je vhodný pro venkovní použití, odolný proti proniknutí vody, prachu a vysoké teplotě. Pohybový senzor: dosah 120°/3m. Světelný tok: 100lm. Zdroj světla: 20x0,2W LED SMD. Rozměry: 125x95x48mm. Hmotnost: 158g. Doba svícení: cca 6 hodin (závislá na míře nabíjení). Solární svítidlo je navrženo tak, aby ...
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Milan Hudec:
100lm je fakt úžasná hodnota (zle)

Vítězslav Vaněk:
Pokud bude par dnu pod mrakem nedojde k plnemu nabiti,svetlo sviti čim dal méně až  dojde ke zniceni baterii,svetlo opravdu  (zle) (zle)

Jirka Š. Svejkovský:
S tím zničením baterií bych rád věděl víc. Odkud čerpáte informace?

Pochopil jsem to tak, že se jedná o orientační osvětlení. Těch 100lm může stačit.

Juraj Rojko:
Koupil jsem něco podobného s velkou skepsí před rokem v Lidlu a musím říct, že jsem z toho nadšený. Máme to jako orientační světlo za domem, kde je kůlna a dřevník, v létě tam občas po setmění uklízíme nářadí, v zimě chodíme pro dřevo do krbu. Svítidlo bylo původně řešené trochu nešťastně - po setmění stále lehce svítilo a po aktivaci pomocí PIR se rozsvítilo naplno. Při umístění na sever, kam se i v létě slunce přímo podívá jen na chviličku a v zimě vůbec, to samozřejmě nemohlo fungovat. Ale po rychlém rozboru zapojení a následném vypájení jednoho odporu se mi povedlo funkci neustálého svícení deaktivovat a výsledek je ten, že to bezvadně fungovalo celou zimu a i z nepřímého světla se to stíhalo dobít. Úroveň osvětlení je subjektivně jednoznačně lepší, než svítidel u Philips 16942/93/16 s udávanými 1430 lm...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana