Jaké je bezpečné zapojení kalového čerpadla proti úrazu el. proudem?
PetrG87:
Citace: PetoL 07.08.2019, 08:38
To nebude veľký príkon, zato asi dosť trvalý a tomu je dobre prispôsobiť ochranu. Netreba vám tam 16A istič ani ďalšie zasuvky, a OT je na toto naozaj ako vyšité. A s primeranou rezervou trafka aj na osvetlenie diela :D
Chlapec bude často mokry a bosy, radšej by som mu nedožičil ani 5mA čo môže ľahko púšťať aj chranič 10mA.
A ešte k tomu ak vám dobre rozumiem máte cely dom na jeden chránič.
Ano jeden PCH je na celý dům. Nevadí mi to. Z hlavního domovního rozvaděče je napojený podružný rozvaděč v garáži s 16A jističem. Na tomto okruhu jsou zásuvky z nichž na jedné je prodlužka s čerpadlem. V rozvaděči by bylo ještě místo na případný druhy PCH...
Mohl by jste mi osvětlit co je to OT ?
PetrG87:
Teď mi to došlo ... Oddělovací trafo... Hledal jsem za tím více :)
PetrG87:
A co se týká jištění u OT na sekundaru. Má smysl pouze jistič pro ochranu čerpadla?
Proti zemi se žádný kopanec nekoná a aby dostal ránu musel by přímo vyrvat kabel z čerpadla a dotknout se obou drátů ze sekundaru. Akorát vlastně nezjistím pokud dojde k průrazu na obal čerpadla...
Peter Lovacký:
Trafko dá čo dá, na odolnosť voči skratu by som u žiadneho trafka z dlhodobého hľadiska nespoliehal a najlepšie asi bude odistiť motor na štítkovú hodnotu.
František Šohajda:
OT a HIS je velmi dobré řešení z hlediska úrazu a z hlediska provozu....
Ale cena bude 15x větší,jak chráněné čerpadlo a to bude asi zásadní problém!! (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana