Je kabelová kniha běžnou součástí dokumentace?
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 02.08.2019, 11:32
Setkávám se s tím, že to pro stavební instalace neplatí, soudní znalci ale tento názor nesdílí.
Neumím si představit jak vypisuji:
CYKY-j 3x2,5mm - zás. okruh Z1, ze zásuvky č.1 do zásuvky č.2 - 5m
CYKY-j 3x2,5mm - zás. okruh Z1, ze zásuvky č.2 do zásuvky č.3 - 6m
...
...
...
Hynek Havliš:
Citace: Vít Rotrekl 02.08.2019, 11:48
Neumím si představit jak vypisuji:
CYKY-j 3x2,5mm - zás. okruh Z1, ze zásuvky č.1 do zásuvky č.2 - 5m
CYKY-j 3x2,5mm - zás. okruh Z1, ze zásuvky č.2 do zásuvky č.3 - 6m
Rozumný SW tohle udělá automaticky - "zadarmo", i včetně plánů zapojení svorkovnic, konektorů, jednotlivých žil...
František Šohajda:
Pak chodí investor s centimetrem a měří délku vývodů v zásuvkách s vypínačích...p řesně na centimetr délky podle rozpisu... (dance) ;D
Jan Bocek:
Citace: František Šohajda 02.08.2019, 12:49
Pak chodí investor s centimetrem a měří délku vývodů v zásuvkách s vypínačích...p řesně na centimetr délky podle rozpisu... (dance) ;D
To jen proto, zdá jste nepřekročili procento "prořezu" u kabelů?
P.S. Ani investora nezbavuje žádná škola blbosti....kab elová listina slouží především pro materiálovou přípravu stavby a také pro část interní cenové kalkulace. Je to součást výrobní dokumentace a ne vždy se musí investorovi předávat.
Radim Blaťák:
Citace: Hynek Havliš 02.08.2019, 12:15
Rozumný SW tohle udělá automaticky - "zadarmo", i včetně plánů zapojení svorkovnic, konektorů, jednotlivých žil...
Tak na rovinu musím říct, že takový software neznám. Znám jich několik co vyplodí něco podobného ale v podstatě je to nepoužitelné, protože když mám 90% podkladů od stavařů 2D, tak mi chybí svislé trasy apod. Ty tam potom stejně musím dopočítat ručně.
Možná už je to jinak, neznám všechny elektro softwary, ale zatím jsem se nesetkal s žádným, který by dokázal udělat přesný výpočet.
Mě to autocad taky spočítá, ale zapisovat do kabelové knihy každý kousek mezi zásuvkami mi přijde úplně zcestné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana