Kdo zaučuje montéry k montáži domovních zvonků?
Milan Hudec:
Pokud u zapojení není jeden ten samý chlap od a do zet, tak je to z mých zkušeností úchylárna na entou, v podstatě celé dny běhání po etážích s nutnou součinností nájemníků..... ..
Za sebe nikdy více.
Václav Třetí:
Také jsem zažil objekt (už přesně nepamatuji, asi 7 až 10 pater), kde na každém patře byly barvy vodičů použité jinak a nejen k přístrojům v bytech, ale i na stoupačkách.
Skončilo to na výměně stoupačkového vedení za nové a přepojením všech bytů tak, aby barvy vodičů seděly. A ejhle, najednou skoro všechno fungovalo, byly vadné dva - tři přístroje v bytech a domofon.
Prý se tam v tom hrabal kde kdo, správce, nějaký nájemník-elektrikář, najatá firma (ta to domršila, pak už to nefungovalo vůbec, ani většina zvonků.
Zdeněk Pikhart:
Většinou je to boj a firmy, které dělají jen telefony moc nejsou. Taky jsem se učil metodou pokus omyl a samostudium.
Nedávno jsem byl v novějším paneláku na opravě a ve všech patrových rozvaděčích byl plánek od výrobce doplnění poznámkou o barvě vodičů. Rozpojil jsem vedení v prostředním patře, a o patro níž našel vadný telefon. Z 30min byla závada odhalena a telefon v prázdném bytě odpojen. Takto popsané rozvody jsem nikde jinde neviděl. Bohužel toho elektrikáře neznám, abych mu poděkoval.
Pavel Horský:
.......... a když to tady čtu, jsem vlastně strašně rád, že už to nedělám...... Taky jsem si užíval a kolikrát to opravdu nebylo jednoduché. Mám ovšem krédo, že od nefunkční práce neodcházím a musím tomu přijít na kloub i kdybych se měl zbláznit :D A to mě hodně naučilo.
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 25.07.2019, 11:04
Také jsem zažil objekt (už přesně nepamatuji, asi 7 až 10 pater), kde na každém patře byly barvy vodičů použité jinak a nejen k přístrojům v bytech, ale i na stoupačkách.
...
Přeseknutý kabel, a nějakej borec tam vložil kus jiného, ale bylo mu jedno, že se netrefil s barvami těch původních konců... A nejbližší byt, kde byl někdo doma, mu fungoval, tak přes to dal chráničku a zazdil to...
To bylo školeníčko, tabulka co je co... že byl prohozený modrý a šedý nebo podobně, to by šlo, ale v SYKFY, kde bylo 2x 5 bílých, 2x 5 žlutých to byl zážitek,...
Příště zapřu i to, že jsem někdy viděl šroubovák
Tam padala nejen z mých úst slova, které ani GOOGLE nenajde (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana