Kdo zaučuje montéry k montáži domovních zvonků?
Martin Rubáš:
Zná někdo firmu, která pořádá školení pro montéry domovních zvonků?
Nebo firmu, která se montážemi domovních zvonků zabývá a byla by ochotná mě zaučit? Nejlépe Plzeň - Beroun - Praha nebo severozápad Čech (jsem z karlovarského kraje a tak nechci žádat firmy, kterým bych pak dělal konkurenci).
Jiří Schwarz:
Zvonky samostatné nejsou tak úplně typickým příkladem.
Pokud je to součástí nějakého systému, nebo pokud jde o EPS, EZS, "chytré" instalace,... je celkem běžné, že výrobci dělají školení, někdy je montáž proškolenou osobou i podmínkou pro uznání plné záruky...
A pokud jde o to jak rozholit kabel, jaký použít, jak správně upravit konce,... tam by se dalo říci, že kdo chodil do učňáku nebo do školy a nechodil se zašívat "za školu", měl by mít takový základ, aby měl na čem stavět.
Protože nikdo nikoho nenaučí vše úplně do detailu, hodně toho musí každý poznat, vyzkoušet, osahat si sám...
Zdenek Skotnica:
Pro zvonky Czechphone pořádá školení přímo firma CZECHPHONE ELEKTRO - FA. PAVELEK.
Pavel Horský:
Já opravdu doteď myslel, že se takové banality elektrikář učí sám. Nepamatuji se, že by mě někdo zaučoval na tuto činnost. Tak nějak jsem si vše nastudoval sám a praxí pak ověřil, že to funguje.
Už na škole jsme zapojovali běžná zvonková tabla s "kecafóny".
Vyberte si několik systémů, nejlépe 2-BUS, nastudujte si manuály výrobce, pokud nebudete něčemu rozumět, nestyďte se zavolat technikovi výrobce. Vždy rádi a ochotně vše vysvětlí.
Jirka Š. Svejkovský:
Pavle, ona to taková banalita není. Když máš měnit analog na digitál, musíš se vyznat v obou. Když máš hledat závadu a nestrávit tam mladí, chce to zkušenost. Je to pár drátů, ale jejich cesty jsou různé.
Přirovnání: všichni elektrikáři na učňáku probírali proudový chránič. Čtvrtina z nich ho neumí zapojit a polovina neumí najít závadu za chráničem. Je to stejné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana