Učebnice TIČR, učebnice nad zlato!

<< < (4/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Přesné, znění otázek pro zkoušky RT TIČR zveřejňuje už nějakou dobu.

Je to vždy otázka a následuje předpis, kde lze nalézt odpověď. Odpovědi si pak musíte dohledat sami.

Samozřejmě nelze vyloučit, že dojde k drobným úpravám během roku.

Týká se to písemného testu generováno počítačem. Ústní je pak stylem "Zeptejte se mě na co chcete, já vám na co vím odpovím".

Jan Bocek:
Citace: Miroslav Minařík  05.07.2019, 18:26

Ale co mě překvapuje, že letos vydaná kniha, za bratru 1000,-Kč, má už opravenku.

Zeptej se autora, jak dlouho knihu připravoval a jak dlouho trvalo vydání od odevzdání rukopisu.
Vždy uplyne hodně času za kterou se změní některé znění norem, anebo dokonce zákonů.
S tím se musí počítat.
Myslím, že příručka není jen pro revizní techniky, ale hlavně pro elektrikáře s § 8, kteří mají oprávnění a jsou odpovědní za zhotovitele elektro instalací.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Bocek  05.07.2019, 18:42

Vždy uplyne hodně času za kterou se změní některé znění norem, anebo dokonce zákonů.
S tím se musí počítat.

Honzo, myslím, že o životním procesu knihy něco vím. Jen mě překvapuje, že připustí vydat knihu, která je těsně po vydání stará. Vzhledem ke změnám v normách se opravdu není asi čemudivit. Ovšem zrovna TIČR to ví z nás nejlépe.

Něco mi našeptává, že knižní vydání brzy skončí a bude elektronické.  (norm)

Aleš Dobrovolný:
Citace: Miroslav Minařík  04.07.2019, 18:46

Souhlasím.
Související otázka do pranice: "Kolik přezkušovaných dle vyhlášky 50/78Sb. si platí pšístup ČSN online?". Uděláme hlasování? A já pak udělám skutečný průzkum.

Ovšem i tak je na zvážení, zda je konec papírových knih, podobně jako ČSN.

No, v současné době přístup do ČSN online nemám, protože jim to nefunguje. Prostě nereaguje tlačítko "Prodloužit službu". Vyzkoušeno v IE, EDGE, CHROME. Což mě dost s..e. Provozovatele ČSN online jsem už kontaktoval.

Miroslav Minařík:
Zmiňované hlasování o tom, kdo má/nemá svůj placený přístup k ČSNonline by nebyl relevantní. Chyběli by tu totiž elektrikáři, kteří mají internet na prohlížení jiných, než odborných informací.

A pak je tu ještě jedna skutečnost, která zabraňuje šíření informací. A to jsou poplatky. nemyslím konkrétně normy, ale všechny ty ostatní. Ten, kdo si hlídá pravidelná předplatné všech služeb, pak ví, o čem píšu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana