Bude osvědčení vyhlášky 50/78Sb. platné i bez zaměstnavatele?
Jan Franěk:
Možná bych to vysvětlil tak, že vyhl.50 je platná v rozsahu posledního přezkoušení. TO bývá připravováno většinou zaměstnavatelů m na míru, dle jejich potřeb.
Vyhl.50 má řekněme dvě roviny. První je všeobecná bezpečnost VTZ a druhou rovinou jsou místní podmínky, předpisy a požadavky. Ty se mohou lišit a liší se firma od firmy, ale i pracoviště od pracoviště. První rovina vyh.50 se nechá uznávat všeobecně, ale ta druhá rovina to dost komplikuje. ;)
Milan Hudec:
Mrknul bych na to z druhého pohledu, tj.i nejen v očp, ale i zaměstnanec má povinost míti zájem na soustavném vzdělávání a odmítat práce na které jeho kvalifikace nestačí.
Miroslav Minařík:
Těch pohledů je víc.
Ale vždy narazí.
Ještě zavolám na SUIP, tam by mělo padnout poslední slovo.
Ale z prozatím zjištěného to, co jsem uvedl, je nejpravděpodob nější.
Tak tu máme precedent, vlastně judikát :-), kdy tak nadčasová vyhláška 50/78Sb. v roce 2019 nevyhovuje legislativnímu stavu. Ale to je opravdu na mluvené slovo a ne do textu.
Miroslav Minařík:
V této souvislosti ještě toto ...
Pokud pracovník skládá přezkoušení z vyhlášky 50 apracuje mimo obor. Bude takové potvrzení přezkoušení, které nepřeruší kvalifikační šňůru, znamenat, že i přes to, že v oboru nepracuje, roky započítané?
I přs to, že si nemyslím, že by dnes někdo někoho přijímal pouze na základě "papíru a uvedené praxe", tak může být právě v tomto problém. Zase na druhou stranu jako OSVČ elektrotechnik dokládá praxi dobrozdáním ...
Osobně se přikláním k názoru, že pokud nepracuji v oboru, je zbytečné si obnovovat doklad. Pokud nepracuji v oboru krátce, udělám přezkoušení znovu. Pokud nebudu pracovat v oboru 20 let, §6 si udělám vždy. A pokud chci dělat neoficiální fušky, tak mi je vyhláška také k ničemu. V případě jakéhokoliv problému bude takový doklad zbytečný.
František Šohajda:
Citace
TO bývá připravováno většinou zaměstnavatelů m na míru, dle jejich potřeb.
Tak to jsem ještě za celou mou kariéru (40 let) neviděl a ani o tom neslyšel??
Vždy se to dělá (50ka) všeobecnými předpisy!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana