Bude osvědčení vyhlášky 50/78Sb. platné i bez zaměstnavatele?

<< < (3/6) > >>

David Hruda:
Citace: Miroslav Minařík  27.06.2019, 12:12

Jako holý nesmysl!
Mohou sice existující vyhlášku akceptovat, ovšem to se nedoporučuje. Takovou větou v inzerátu jinak říkají, že chtějí pracovníka, který má kvalifikaci osoby znalé.

Tím, že se něco nedoporučuje se z toho nestává holý nesmysl.

Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda  27.06.2019, 13:24

Tím, že se něco nedoporučuje se z toho nestává holý nesmysl.

Vím, že rád chytáš za slovíčka. Dobře, tak je to poloholý nesmysl. Spokojen?

Pokud jako zaměstnavatel chci ověřit jeho způsobilost, tak si to nechám ověřit někým, komu věřím. Pokud přijímám pracovníka (pro mne) na významné zakázky, tak mne bude zajímat kdo, z čeho ho, kdo školil a přezkušoval. A to nemluvím o místně bezpečnostních předpisech.

A tak bych se asi raději přiklonil zpět tomu holému nesmyslu. Možná nebude od věci, pokud rozvedeme příklad, kdy se dá vyhláška bezpečně akceptovat.

David Hruda:
Já určitě nechytám rád za slovíčka.
Spousta malých i větších zaměstnavatelů posílá své zaměstnance na školení do různých agentur či jiných vzdělávacích institucí
Pokud přijmou nového člověka s platným osvědčením, které zaplatil předchozí zaměstnavatel, mají ho zmačkat a poslat ho na zkoušky?
Já si to nemyslím.
Podle mě stačí provést s ním "školení" o místních specifikách, pokud taková jsou a pár dní ho pozorněji sledovat, jaké má návyky apod.

Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda  27.06.2019, 13:53

Já určitě nechytám rád za slovíčka.
Spousta malých i větších zaměstnavatelů posílá své zaměstnance na školení do různých agentur či jiných vzdělávacích institucí
Pokud přijmou nového člověka s platným osvědčením, které zaplatil předchozí zaměstnavatel, mají ho zmačkat a poslat ho na zkoušky?
Já si to nemyslím.
Podle mě stačí provést s ním "školení" o místních specifikách, pokud taková jsou a pár dní ho pozorněji sledovat, jaké má návyky apod.

Už to ověřuji. Na Josefa Vozobuleho, Františka Kosmáka a ještě zkusím další. Má to více rozměrů, ale svým názorem tedy mimo fakt nejsem! A ptáš-li se zda ho mají poslat na zkoušky, ano mají.

Vít Rotrekl:
Já to vidím jako David.
Příklad: Před rokem jsem absolvoval přezkoušení z 50ky par. 5,6,7,8. A mám glejt, že jsem proškolen.
Před půl rokem jsem změnil zaměstnání, a dle mě je na novém zaměstnavateli, zda-li mě toto uzná a bude akceptovat, může být nějaké přeškolení na jeho místní podmínky, ale toto by nemuselo být v rozsahu vyhl. 50, ale jen "nějakým pamfletem" od zaměstnavatele . Nebo neuzná a musím si nechat přezkoušet znovu.
Toto je můj názor a nevím jestli je legislativně naprosto v pořádku...

A k těm inzerátům, že hledají lidi s 50kou par. 5,6,... to je logické, protože to je požadavek na odbornou kvalifikaci. A je pravděpodobné, že když uchazeč nebude mít vyhl. 50, tak nebude odborně způsobilý pro potřeby zaměstnavatele . Asi je to síto na obchazeče izerátů, aby jim tak nechodili úplní lívanci. :) 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana