BASTL: Pokud nový bojler na nn nespíná, je třeba elektrikář?
Jan Franěk:
Zapojení bez elektrikáře je porušením záručních podmínek = ztráta záruky. Hodně štěstí.
Jinak předpokládám že zásuvka ze které je bojler připojen, byla zrovna blokována VT a tedy bojler nemohl svítit.
Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz 16.06.2019, 21:42
Třeba mě překvapilo v jednom návodu k jednomu bojleru, že je nutné zkontrolovat polohu čidel provozního a "nouzového" termostatu... Aby nebyly obráceně...
Nevím, zda byl takový nesmysl v návodu k nějakému boileru, možné je všechno, strojní překlady umí kouzla.
Na obdobné téma mají v návodu u boilerů DZD, že se má zkontrolovat úplné zasunutí sond kapilárního termostatu a pojistky proti přehřátí do jímky příruby. Průšvih je, že sondy jsou v jímce uchyceny pouze gumovou naříznutou zátkou, takže se při manipulaci se spodním krytem samovolně vysouvají.
Peter Munka:
Citace: Jan Franěk 16.06.2019, 22:29
Zapojení bez elektrikáře je porušením záručních podmínek = ztráta záruky. Hodně štěstí.
Ak je ten bojler spotrebic do zasuvky ukonceny vidlicou, v com spociva odbornost jeho zapojenia ? V zasunuti vidlice silou podla normy ?
Jan Franěk:
Pane kolego. Pokud jsme viděl bojler s vidlicí do zásuvky, tak jen italský. Zde se jedná o Dražice kde normální znalý elektrikář předpokládá pevné připojení. Mohu se samozřejmě mýlit, ale zapojení bojleru do zásuvky nebývá v našich končinách vůbec běžné, spíš naopak. Tedy je předpoklad že někdo k bojleru připojil kabel s vidlicí. Pokud by to byl elektrikář, jistě by zkontroloval i jeho funkčnost. Protože se tak nestalo, předpokládám nejen já, ale dle odpovědí i další kolegové, že to připojil někdo, kdo o tom nic neví.
Pokud by se jednalo pouze o připojení do zásuvky, aby se zde neřešil elektrikář, jak se mi zde opět snažíte podsouvat. Děláte zde ze sebe zbytečně troubu.
Jen jsem upozornil na text z návodu výrobce (klidně si to dohledejte) a možný problém proč bojler zrovna nepracoval jak měl.
Jiří Kubík:
Citace: Jiří Schwarz 16.06.2019, 21:42
Nedoufej...
Důvěřuj, ale prověřuj... :D
Třeba mě překvapilo v jednom návodu k jednomu bojleru, že je nutné zkontrolovat polohu čidel provozního a "nouzového" termostatu... Aby nebyly obráceně...
Také mě to zaujalo.
:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana