Proč se některé led žárovky rozsvítí a některé ne?
Martin Holý 1:
Omlouvám se, že jsem se se neozval dříve, nemohl jsem se přihlásit. V původním textu jsem udělal chybu, LED žárovky i pásek jsou zapojené paralelně.
Každopádně je problém již vyřešen. Pomohla výměna zdroje, původní byl nějaký obyčejný a hodně levný. Předpokládám, možná mylně, že levný zdroj při zapnutí nedokázal nabudit elektroniku v ledkách.
(poklona) všem za odpovědi.
Václav 3: (poklona) za upřímné zhodnocení, máte pravdu, jinak bych se zde na to nepotřeboval ptát.
ACEOF ACES:
Může to být velkým úbytkem na vedení/kabelech od zdroje 12V ke spotřebičům/světlům, slabé vodiče vzhledem k délce vedení.
Podle mého názoru může mít ten nový zdroj o něco vyšší napětí než ten původní.
Radim Dvorský:
To zní zajímavě- možná ses akorát trefil s tím původním zdrojem do části charakteristik y LEDek, ve které se otevírají a díky úbytkům napětí se některé otevřely (rozsvítily) a jiné naopak ne. Ta změna po pořízení silnějšího zdroje by tomu myslím odpovídala.
Jiří Schwarz:
Citace: Martin Holý 1 11.06.2019, 11:14
... původní byl nějaký obyčejný a hodně levný. Předpokládám, možná mylně, že levný zdroj při zapnutí nedokázal nabudit elektroniku v ledkách.
...
Je docela možné, že zdroj neměl ten správný výkon s jistou rezervou a tak při zapnutí došlo k poklesu napětí, třeba jen krátkému, ale podle to jaká je elektronika ve světlech některá se dokázala "chytit" a jiná ne. A LED pásek asi bude mít nějaké "jednoduché" napájení, kterému nějaký pokles nebo rozptyl napájecího napětí nebude vadit
Peter Munka:
Citace: Jiří Schwarz 19.06.2019, 10:36
A LED pásek asi bude mít nějaké "jednoduché" napájení, kterému nějaký pokles nebo rozptyl napájecího napětí nebude vadit
LED pasik su 3 diody v serii a predradny odpor, to sa opakuje kazdych 5 cm. Slabo to svieti uz od 9 - 10V. Ina vec su bodovky, je tam spinany zdroj konst prudu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana