Proč se některé led žárovky rozsvítí a některé ne?
Martin Holý 1:
Koupil jsem 5 LED žárovek na 12V / 5,3W, LED pásek 3,6W, zdroj 10A a nový jistič s charakteristik ou C. Žárovky i pásek jsem zapojil do série ke zdroji a ten jsem připojil ke starých hliníkovým vodičům od původního světla. PEN jsem rozdělil na svorkách zdroje. Je to samostatný okruh na novém jističi.
Vypínač byl vyměněn před půl rokem kvůli designu. Světlo je zapojené před "věneček" v krabici nad vypínačem (vše hliník).
Problém je, že většinou se nerozsvítí všechny žárovky. Někdy při sepnutí svítí jedna, někdy třeba tři, někdy všechny. Ani nezáleží na pořadí, někdy svítí první a třetí, někdy poslední dvě atp. Zdá se, že to je zcela náhodné. Také se zdá, že někdy ve vypínači "chrčí" při pomalém zapínání či vypínání. Pokud se toto stane, rozsvítí se některé další žárovky. LED pásek svítí vždy.
Čím by to mohlo být a jak tomu zamezit? Pomohl vypínač na 16A? Nebo budu muset nechat vyměnit kabely?
Vít Rotrekl:
Citace: Martin Holý 1 10.06.2019, 01:26
Žárovky i pásek jsem zapojil do série ke zdroji
Jste si jistý? To by mohla být ta chyba...
Čím by to mohlo být a jak tomu zamezit? Pomohl vypínač na 16A? Nebo budu muset nechat vyměnit kabely?
Nečekáte že vám tento problém někdo vyřeší podle popisu, že jo. :)
Jiří Schwarz:
To chce "změřit" a to přes můj komp přes WiFi na dálku nedokážu
Fuk Tomáš:
Žárovky i pásek jsem zapojil do série ke zdroji
Nějak jsem z toho nepochopil, jak jste to vlastně zapojil. Můžete to nakreslit, a uvést úplné parametry 3,6W LED pásku a 10A zdroje?
Václav Třetí:
Pán tomu rozumí jako koza petrželi, což je z jeho popisu celkem jasné. Na dálku se to řešit nedá, to chce pozvat odborníka a bude to za chvilku vyřešené - pokud nedošlo špatným zapojením k poškození některých komponentů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana