Proč se netočí 1f motor s rozběhovým kondenzátorem?
Tomáš Matoušek:
Když je tam tepelná ochrana+časovač, tak to vypíná celý motor přes relé, takže by tam muselo být ještě další relé na pomocné vinutí+kondenzátor, což zřejmě není. Zkusil bych dát poloviční kondenzátor.
HonzaDurEis:
je tam vedle relé ještě žlutá krabička, malinko menší, možná též relé.Poslal bych fotky jestli vám to pomůže.Já je dám na rajče.Momenthttps://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Intex_Motor_piskove_filtrace_kondik_K.O./
HonzaDurEis:
zkusím tedy poloviční kapacitu. Prozatím (poklona) . odkaz na fotky funguje, nebojte se není to reklama a je tam nafoceno to co mi sem nějako nejde dát, nebo tomu nerozumím, maximálně tam vedle uvidíte mašinky pokud kliknete na mě ::)
Tomáš Matoušek:
To žluté je dle písmena C kondenzátor. Do motoru jde přímo 1xN, pak druhý N přes běhový kondenzátor a obě N jsou na desce přímo propojeny. 1x fáze je spínaná přes relé. Takže na desce to pomocné vinutí určitě neodpojuje. Odstředivý vypínač tam pravděpodobně nebude, takže zbývá zkusit menší kondenzátor.
HonzaDurEis:
Zdravíčko, moc (poklona) za analýzu, zrovna dneska přišly kondíky 4, 6 a 8 microFaradů a nejlepší zvuk byl na 6 micro. Čerpadlo jede bez vypínání a nehřeje se tak jako předtím. Takže ještě jednou díky všem za odborné rady a vysvělení této problematiky. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana