Co se mi stane, pokud nahlásím vlastní černý odběr?

<< < (11/12) > >>

Marian Hanzalík:
Citace: Martin Škopek  29.04.2019, 12:48

Maximum 3 roky zpětně je diskutabilní. Existují i mnohem delší doby.

Jak je to v prípade, že nový majitel má nemovitost a teda i zmluvu o odbere napr. 1 mesiac?  Može distributor požadovat úhradu i za predošlého odberatela?

Martin Škopek:
Od nového majitele max. po dobu, co má tu smlouvu (1 měsíc). Původní se nedozná... PČR to uzavře jako "neznámý pachatel",  a jde to distributorovi do netechnických ztrát.

Rozvodak:
Citace: Jan Franěk  29.04.2019, 11:20

Položený dotaz je pochopitelný. Sám jsem se setkal s několika černými odběry, o kterých  majitelé  nemovitosti neměli tušení a které jsem ihned rušil. Naposledy před cca 3 lety kdy jsem měnil přívod od pojistkové skříně k elektroměru a zjistil jsem že z jedné fáze byla udělána odbočka do zásuvky v obýváku. Majitelé koupili dům před měsícem a neměli o tomto ani tušení.

Dejme tomu, když je to hned po koupi a žádná větší ztráta nebyla za nového majitele...

Je pochopitelné že nový majitel se pokusí to vyřešit po svém, bez ohledu na to že "někomu" způsobil újmu. Ale správným řešením bych to nenazýval.

Stejně jako že někdo za úplatu bude hledat místo ilegálního napojení a pak to likvidovat. Ono se totiž může stát, že takovýho vejlupek ví moc dobře čeho se dopouští a tuší že je v hledáčku. Tak si najednou "naplní" textil strachy a s pohádkou za odborníkem.
Viz. původní dotaz: dokud byl křižík, neřešil to. Teď je AMM a už se zjišťuje jak z toho ven. A on tam dálkový odečet nemusí být náhodou.

Už se několikrát stalo že u podobný akce se zasahovalo. Průs×er neměl jen odběratel ale i RT... Otázkou je jestli pár ušmudlaných bankovek vyváží ztrátu dobrého jména a tahání po policii a soudech...

Někdy je lepší to nechat být, ať si poradí sami. Než aby to nedej bože pak házeli na toho kdo chtěl pomoci

FedorGal:

Niektorým skratkám čo používate nerozumiem. doplnenia, odpovede a čo som medzičasom realizoval:

- overené že sme mali dva merače, jeden starší a už skoro 3 roky ten novší typ čo má anténku kde si cez web stránku distribútora dokonca viem skontrolovať spotrebu za každý mesiac, ročnú spotrebu el máme cca 4000kwh. Paradoxom je že nám spotreba malinko klesla po výmene za ten noší typ elektromera - ale to môže byť náhoda...

- ja dielňu nevyužívam, v podstate to tam ostalo skoro v pôvodnom stave po predošlom majiteľovi aj s náradím a strojmi. tie stroje - vŕtačky, kompresor, zváračka, sústruh som nikdy nepoužil, ale svokor hovoril že to funguje... Celú dielňu som odstavil od elektriky aj s bolerom. dielňa má vlastný hl. vypínač na takej čiernej doske cca pol x pol metra kde sú ďalšie zásuvky...

- kúpil som bojler na teplú vodu na plyn a ten používame namiesto toho el

Merania:
- po vypnutí hl ističa je všetko vypnuté, aj zásuvky aj svetlo v dielni, skúšal som každú jednu zásuvku a svetlo v dome, zhasne aj displej na el meri. Po jeho zapnutí sa všetko zapne, displej svieti

- zásuvky som testoval z varnou kanvicou. Každá jedna v celom dome meria okrem zásuviek v dielni, každé jedno svetlo v dome meria aj tie v dielni. trojfázová zásuvka čo je na dome vzadu meria každá fáza

nevolal som tam žiadneho technika. V práci som sa pýtal nášho elektrikára čo obnáša rekonštrukcia rozvodov. Povedal mi že ak mam rozvody v medi čo mám a že ak to všetko funguje tak to nie je nutné. samozrejme nehovoril som mu o tomto probléme..... Hlavne doma máme veľa už prerobeného, kúpelne, chodba, stierky....si neviem predstaviť že tam tie káble sa trhajú....

čomu nechápem ako je možné že tento stav je taký aký je tak dlhé roky. Veď to musí niekde chýbať ak si porovnajú spotrebu toho trafa z ktorého je napojený náš dom so spotrebou všetkých domov tak.....

ACEOF ACES:
Protože vznikají ztráty, např. ztráty vedení, stejný elektroměr na začátku vedení naměří více než na konci vedení. Navíc každý elektroměr měří s jinou chybou, může mít poruchu aj. Ztráty mohou vznikat i při poruchách v síti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana