Co se mi stane, pokud nahlásím vlastní černý odběr?

<< < (7/12) > >>

Rozvodak:
Citace: ACEOF ACES  26.04.2019, 14:18

Podle mého názoru, jestliže nebude naměřená spotřeba podivně nízká a nebude se to přehánět s odběrem z neměřených rozvodů, tak to nikomu nebude podezřelé, aby se tím zabýval. To je větší pravděpodobnos t, že by to mohl udat elektrikář najatý, ať už na uvedení elektroinstala ce do náležitého stavu, na rekonstrukci elektroinstala ce nebo na přemístění elektroměru do plotu.

Citace: Martin Novák  26.04.2019, 15:15

Priznai je sice polehcujici okolnost, ale jisty rozsudek. Co ne sebe nenapraskate, o tom se nikdo nemusi dovedet.

Byt vama, tak to neresim. Jsem potichu a delam ze o tom nevim. Pokud mate v obci nase vic pigmentovane spoluobcany, tak rozvodaci stejne odepisuji 20% na ztraty a ani nemaji snahu nejak zjistovat cerne odbery.  Casem to uklidte ze sveta vramci nejake rekonstrukce (treba u predelavky fasady bude muset mereni stejne do plotu a rozvadec do baraku).

Přesně tak. Zachovat se jako správný prevít, parazitovat na jiných a dělat hlupáka, já nic to oni. Půlka internetu mi pak vzdá hold, jako neviné oběti podvodu, druhá že zákonnost mého počínání je druhořadá, na prvním místě je to že jsem podváděl nevědomky a né ze své vůle... A hlavně nevrátit/nezaplatit co jsem ukradl, protože by mohli chtít víc než sem uloupil. Tak ať to zaplatí ostatní.

Mě by zajímalo jak by se někteří tvářili, na smažku, co přemisťuje jeho basu s cajkem nebo kufr s Hiltou. To vlastně taky není krádež, jenom přemístění nebo zápůjčka.

Martin Novák:
Citace: Rozvodak  26.04.2019, 21:39

Přesně tak. Zachovat se jako správný prevít, parazitovat na jiných a dělat hlupáka, já nic to oni. Půlka internetu mi pak vzdá hold, jako neviné oběti podvodu, druhá že zákonnost mého počínání je druhořadá, na prvním místě je to že jsem podváděl nevědomky a né ze své vůle... A hlavně nevrátit/nezaplatit co jsem ukradl, protože by mohli chtít víc než sem uloupil. Tak ať to zaplatí ostatní.

V situaci, kdy treba Vychodoslovens ka energetika ve prospech netechnickych ztrat s kamennou tvari odepisuje 10% a klidne hodi vsem do faktur polozku "platba za ztraty" ve vysi 0,6 centu (cca 20 haleru) za kWh fakt nevidim duvod hrat se mermomoci na Mirka Dusina. Tazatel o tom evidentne az do ted nevedel a ted se snazi resit situaci a ne parazitovat jak jste napsal. Zcela logicky by ale rad vyresil situaci bez toho, aby jej to financne zruinovalo, coz je postoj ktery na rozdil od vas zcela chapu.

Navic "vratit co jsem ukradl". Na to jaka byla realni skoda vam u energetiku s.re pes. Oni maji svou metodiku vypoctu - maximim co slo technicky odebrat bez roztaveni kabelu x doba za kterou muzou vymahat. tedy treba pokud naleznou do toho sklepa  kabel 4*1,5mm2 tak vypocet bude 3*16A*240V = 11,5kW nonstop 24/7 po dobu 5 let bez ohledu na to, co tam realne pripojeno bylo (tedy spolu pul milionu kWh v cene 60 000€ + penale, pokuta, urok z prodleni tedy zhruba 100 000€ = 2,5 milionu CZK). Priznat se by tak pro tazatele mohlo klidne znamenat prakticky likvidaci a ztratu strechy nad hlavou.

František Šohajda:
Citace

Půlka souhlasí a půlka nesouhlasí...B ohužel je dnes takový svět a ten nepředěláte i kdyby jste se otáčel pod zemí!! ;D
Na to si musíme všichni zvyknout a brát to jako fakt!
Ne že by to bylo správné, ale jak říká náš premiér-všici kradou! (dance)

Rozvodak:
Citace: Martin Novák  27.04.2019, 12:16

V situaci, kdy treba Vychodoslovens ka energetika ve prospech netechnickych ztrat s kamennou tvari odepisuje 10% a klidne hodi vsem do faktur polozku "platba za ztraty" ve vysi 0,6 centu (cca 20 haleru) za kWh fakt nevidim duvod hrat se mermomoci na Mirka Dusina. Tazatel o tom evidentne az do ted nevedel a ted se snazi resit situaci a ne parazitovat jak jste napsal. Zcela logicky by ale rad vyresil situaci bez toho, aby jej to financne zruinovalo, coz je postoj ktery na rozdil od vas zcela chapu.

Navic "vratit co jsem ukradl". Na to jaka byla realni skoda vam u energetiku s.re pes. Oni maji svou metodiku vypoctu - maximim co slo technicky odebrat bez roztaveni kabelu x doba za kterou muzou vymahat. tedy treba pokud naleznou do toho sklepa  kabel 4*1,5mm2 tak vypocet bude 3*16A*240V = 11,5kW nonstop 24/7 po dobu 5 let bez ohledu na to, co tam realne pripojeno bylo (tedy spolu pul milionu kWh v cene 60 000€ + penale, pokuta, urok z prodleni tedy zhruba 100 000€ = 2,5 milionu CZK). Priznat se by tak pro tazatele mohlo klidne znamenat prakticky likvidaci a ztratu strechy nad hlavou.

Vždyť jo, kradou jiní tak co bych nekradl taky...

Melete blbosti. Účtovat se smí dle české legislativy max. 3 roky zpětně, u toho co je na vedení. Žádný úrok z prodlení, jen kW/ + distribuční poplatky atd. Reálně u 3x25A to vychází 300.000-450.000 CZK +/- mimosoudně, v případě kdy rozhoduje soud na základě posudků se dá dostat k daleko nižší cifře kolem 150k.

Nekoukejte na westernovky, doby kdy se sázely pálky jsou pryč.

Citace: František Šohajda  27.04.2019, 15:48

Půlka souhlasí a půlka nesouhlasí...B ohužel je dnes takový svět a ten nepředěláte i kdyby jste se otáčel pod zemí!! ;D
Na to si musíme všichni zvyknout a brát to jako fakt!
Ne že by to bylo správné, ale jak říká náš premiér-všici kradou! (dance)

Já nikoho předělávat nebudu, jen ať kradou... až k nim příjdu, nemůžou očekávat slitování až jim to vyštípu v HDS. Na mě tyhle pohádky a keci že je to klukovina neplatí 8) 8) 8)

Milan Hudec:
Rozvoďáku, pokud nemá tazatel na dobré právníky, tak na svoji slušnost dojede.
Tento stav je sice viditelně nekorespondují cí Ústavě, nicméně plnění stavu zajistí jen dobrý právník....
Takže začarovaný kruh.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana