Aleš Toman79
Neverifikovaný uživatel @3
|
|
« kdy: 05.04.2019, 12:28 » |
|
V rohu zahrady, kterou mám v Hradci Králové, je el. pilíř. Potřebuji sehnat někoho, kdo mi poradí, jak a čím nejlépe zřídit nové odběrné místo. Představu mám takovou, že se natáhne kabel někam doprostřed zahrady do stavebního rozvaděče, odkud bude napájení pro čerpadlo, osvětlení stavajich, jako je chatka, pohon sekačky apod. Do budoucna, cca 4-5 let stavba rekreačního domu, vytápění, vaření, ohřev vody na elektřinu. Rekreace o víkendech, do budoucna možná i trvalé bydlení... Nicméně teď potřebuji co nejrychleji a samozřejmě nejlevněji, zavést elektřinu pro to zalévání, sekání trávy, svícení apod. Pozemek má asi 25x15m, takže kabel bude řádově 20m. Nějaké doporučení na šikovného člověka, který mi se vším odborně poradí prosím? V Hradci Králové a okolí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #9 kdy: 12.04.2019, 09:42 » |
|
, začnu tedy takto. A ještě nějaký hrubý odhad, kolik to bude stát? Skříň na hodiny a stavební rozvaděč mám v zatím postavený v kůlně, jinak nic...
Dejte sem fotku jak to tam vypadá a co máte za rozvaděč, jinak se bavíme v obecné rovině. Zatím bych to viděl na 3x25A /D01 nebo D02, až to pak budete využívat na bydlení s topením tak jen změnit sazbu na D57. Hlavně aby tyhle parametry včetně připojovacích podmínek splnil i rozvaděč.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
Aleš Toman79
|
|
« Odpověď #10 kdy: 12.04.2019, 11:10 » |
|
Ohledně těchto věcí mám znalosti nulové, i když už jsem pročetl pár článků i diskusí na internetu...st ále nemám vůbec představu, jaké hodnoty by pro mě byly ideální, kolik zhruba si připravit stranou financí atd. Udělám fotky toho, co tam je, co mám, a co chci aby tam jednou bylo a vložím to sem, snad ještě dnes. Příští týden bych mohl vyřídit tu žádost. Zatím vám .
|
|
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #13 kdy: 13.04.2019, 00:01 » |
|
Takže mám malý stavební (přenosný) rozvaděč. Od čezu pilíř, v koutě zahrady, cca 15 m daleko od rozvaděče. Doma mám pak ještě stejný pilíř, pro hodiny, který přijde ještě vedle prvního pilíře zakopat.
Je ten elektroměrový rozvaděč s pozicí pro HDO?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #14 kdy: 13.04.2019, 07:55 » |
|
Vypadá ten rozvaděč uvnitř jako viz. foto.......... .....? Nebo je hubený, jen s jedním místem vodičových vývodů?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Aleš Toman79
|
|
« Odpověď #15 kdy: 13.04.2019, 10:18 » |
|
Rozvaděč je viz. foto. S takovým padá HDO, které ale min. 5 let nevyužiju. Teď jen svítit, rychlovarna konvice, plotynkovy vařič, jeden primotop max., ale hlavně provoz na zahradě, jako el.sekačka, drtička větví, cirkularka, míchačka apod. I tak by se vyplatila příprava na HDO nebo lze i posléze?
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #16 kdy: 13.04.2019, 10:32 » |
|
Rozvaděč je viz. foto. S takovým padá HDO, které ale min. 5 let nevyužiju. Teď jen svítit, rychlovarna konvice, plotynkovy vařič, jeden primotop max., ale hlavně provoz na zahradě, jako el.sekačka, drtička větví, cirkularka, míchačka apod. I tak by se vyplatila příprava na HDO nebo lze i posléze?
Chyba. Vrátit rozvaděč, vyměňte to za sloupek s přípravou na HDO. Jinak mrháte penězi a časem.
|
|
|
|
|