Existují kazítka životnosti i v elektrotechnice?
Pavel Horský:
Citace: Jan Yossarian 25.03.2019, 16:07
Přátelé tvrdí, že může být takové kurvítko užité třeba u proudového chrániče. To mi připadá hodně chycené za vlasy!
A čím to doložili? Tvrzení vašich přátel je asi jako "jedna paní povídala". Zřejmě nemá cenu se tím zabývat, protože je to bohapustá kravina.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 26.03.2019, 07:32
... protože je to bohapustá kravina.
Asi bych to u proudových chráničů také vyloučil, ale "kurvírka" jsou u systémů kupodivu opravdu plánované. Ovšem nejde o kurvítka destrukční, jak to popisuje spotřebitelská sféra. Jde o seriózní kurvítka typu bezpečnostní ventil. Pokud některá část již neplní svou funkci, ohrožuje výsledek, pak nastoupí toto seriózní kurvítko.
Proto bych to nenazýval lidově kurvítkem a netvrdil bych, že jde o kravinu.
Jiří Kubík:
Zásadní funkce kurvítka musí být ta, že zaúčinkuje až v co nejkratší
době po uplynutí záruční doby.
Klasika - tiskárny některých značek.
Běžně se také mluví o tom, že třeba elektrolytické kondenzátory se úmyslně
umisťují blízko součástek, které hřejí a tím dojde rychleji k jejich vysychání.
Pokud si dobře vzpomínám, už se tady jednou o tom diskutovalo.
Citace: Vlado Konrád 26.03.2019, 07:29
Povedzme.
Ale tak striktný by som nebol. Výrobca napríklad u uťahovačky deklaroval kovovú planetovú prevodovku. Nekúp to. Keď to prestalo fungovať a rozobratí som zistil, že náhon z osky motora ( ozubené kolečko) na prevodovku je plastový. Neopraviteľné, vyhodiť.
Príkladov je n+1
Plastová ozubená kolečka ve vrtačkách apod. rozhořčují uživatele často.
Není to kurvítko, je to nutná součást izolace rotoru (dvojitá izolace).
Hugo K.:
Záleží na situaci, při které kurvítko zakurví.
Praskl mi plastový unašeč mezi pohonem a šnekem v mlýnku na maso, nástavci na robot.
V mase zůstal kousek kosti.
Když praskne protože se do mlýnku dostane s masem kousek kosti-jedná se jednoznačně o kurvítko.
Když praskne protože se v mlýnku ocitne můj prst-jedná se jednoznačně o bezpečnostní prvek. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Milan Hudec:
No, použitím "vícewatového" odpůrku zkuš.tl. u chráničů by se jich nějaké množství zachránilo.
Ale jestli to je úmysl či neschopnost výrobců to nevím :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana